I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Valentina Nestorović – biciklizam kao sport, način života, strast i prilika za boravak u prirodi (VIDEO)

Valentina Nestorović  je profesionalna biciklistikinja iz Zrenjanina, a takmiči se za novosadsku „Invictu“.

Na zrenjaninskim ulicama veoma često je možemo  videti kako trenira vozeći drumski ili brdski (MTB) bicikl kojim dnevno kako sama kaže pređe od 60 do 150 kilometara zavisno od zahteva treninga i takmičenja za koje se sprema.

Godišnje na dva točka pređe od 15 do 17000 km

I Taxi Zrenjanin

Sportsku karijeru Nestorovićeva je započela  još u šestoj godini, baveći se gimnastikom. Kasnije se veoma uspešno bavila i bodyfitness – om, a  svo stečeno znanje iz sporta i svoje fizičke potencijale i afinitete sada iskazuje kroz biciklizam. Taj sport videla je kao priliku da spoji sve ono što voli: adrenalin, brzinu, boravak u prirodi i zdrav način života.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prvi susret sa drumskim biciklizmom je imala 2007. godine. U zrenjaninski BK “Cyclomania” se učlanila 2011. godine. Nakon par meseci je prešla u BK AS Apatin, a  nakon toga je bila član beogradske Crvene Zvezde. Danas je član novosadske „Invicte“.

U svojoj riznici trofeja ima oko 50 medalja i pehara. U prošloj godini osvojila je titulu viceprvakinje Srbije u MTB dok je u 2020. osvojila titulu prvakinje Vojvodine u cyclocrossu i viceprvakinje Srbije u istoj disciplini. Kao i svaki sportista ima „olimpijski san“ koji nije nedostižan. – Ostvarivanje norme za Tokio ili Pariz nije nemoguća misija ali to ne zavisi samo od pojedinca tj. mene nego od kompletnog tima, reprezentacije. Moje je da se trudim, treniram, budem što bolja i tako mogu da se nadam da će se „kockice“ složiti i da ću i taj san ostvariti – kaže ova primerna, skromna devojka.

Lep izgled Valentina održava  dobrom ishranom i fizičkom aktivnošću

  – Osim fizičkoj aktivnosti kroz biciklizam ali i teretanu i trčanje nastojim da sve prerađevine koje sam ranije koristila, zamenim  obilnim obrocima voća, povrća i barenim, nikako prženim, mesom. Dosad se pokazalo da žitarice ipak jesu hrana za dug život, kao i gore pomenuto voće, koje pored potrebnih vitamina doprinosi i održavanju skladne linije tela. Neophodno je baviti se i sportom, kako bi se višak kilograma odstranio, ali pre svega kako bismo sebi omogućili da budemo zdraviji i ponosni na svoje telo – ističe Valentina Nestrorović.

Pored svakodnevnih treninga za koje izdvaja minimalno 2 sata, bez obzira na vremenske uslove Valentina Nestorović stiže da završi i sve obaveze vezano za posao u jednoj velikoj proizvodnoj firmi. Jedan njen trening propratili smo  kamerom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh