I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu svečano obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara

Svečana akademija povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara, održana je danas u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.

Pozdravljajući prisutne, Đurđica Šljapić, predsednica Saveza zdravstvenih radnika grada Zrenjanina, istakla je da je Savezu kao jednoj od najvećih strukovnih asocijacija u Vojvodini, dužnost da na dostojan način obeleže ovaj značajan datum.

-Za nas, medicinske sestre, veoma je bitno da svakodnevno dokazujemo da smo mi promoteri zdravlja i da treba da budemo ponosni na sebe i na našu profesiju. U svakom trenutku treba da budemo iskrena podrška kako pacijentima, tako i jedni drugima – rekla je Šljapić.

PerSu marketi

U okviru proslave, dodeljene su i povelje, srebrni znaci i zahvalnice zaslužnim medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima i ustanovama, i to: Snežani Stojin, Zorici Starovlah, Tomislavu Rešinu, Mirjani Lekin, Brankici Kuburić, Živku Isakovu, Lidiji Mihajlevski, Marti Vidić, Kosovki Knežević, Samku Zahorecu, Nataši Cvetković, Sanji Dupljanović, Siniši Aćinu, Žarku Cvetiću, Listu Zrenjanin i Domu za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Novog Bečeja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na svečanosti je održano i predavanje na temu „Pogledaj sebe očima drugih“, a upriličen je i kulturno-umetničkim programom, u kom su recitacijama i pesmom nastupili učenici srednje Medicinke škole i mr Branka Jajić.

Međunarodni dan medicinskih sestara se obeležava 12. maja svake godine u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingel, rođene u Firenci 12. maj 1820. godine. Ona se celog svog života borila za unapređenje svoje profesije i prava žena. Nakon školovanja prijavljuje se za odlazak u Tursku, gde sa grupom od 38 medicinskih sestara brine o ranjenicima i to je bila prva grupa žena, koje su kao medicinski radnici otišli na front…

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh