I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„Evropsko selo“ po 8. put na Trgu Slobode u Zrenjaninu (VIDEO)

Osma po redu manifestacija „Evropsko selo“ održana je danas u Zrenjaninu, na centralnom trgu, koji je bio premali za veliki broj učesnika i posetilaca. Ovim povodom naš grad su posetili predstavnici i ambasadori nekih od zemalja, koje su na manifestaciji predstavljene, kao i šef operacija delegacije Evropske Unije.

„Veoma sam srećan, što sam danas prisutan ovde u ime Evropske Unije. Verujemo da je ovo veoma dobra inicijativa, da se uči više o funkciji Evropske Unije, to je nešto što je dobro i za Srbiju, kao i za bilo koju zemlju Evropi. Verujemo da je Srbija bliža nego ikad u poslednjih dvadeset godina, i da je postala značaj partner Evropskoj Uniji, koja je i postala najveći investitor u Srbiju. Srbiju i Evropsku Uniju vežu zajednički interesi, i srećni smo što radimo na ovome zajedno, i sposobni smo da obezbedimo podršku.“ – istakao je magistar šef operacija za EU, Ingve Engstrom.

PerSu marketi

Direktorka fonda „Evropski poslovi“ Vidosava Enderić je naglasila da već petu godinu aktivno učestvuju u ovoj manifestaciji i ukazala na razvoj tolerancije i poštovanja različitosti putem ove manifestacije. Fond učestvuje i kroz edukativne aktivnosti, koje realizuje u svih 28 škola, koje učestvuju u ovoj manifestaciji, putem predavanja o Evropskoj Uniji. Organizovan je i kviz, a fond je kao i svake godine pripremio prigodne poklone za sve učesnike.

„Bio sam ovde i prošle godine, i ove sam rado došao. Zadovoljan sam nivoom znanja koje su deca pokazala o Danskoj. Zadovoljan sam što ovakvi događaja nastavljaju da postoje. Pre svega bih istakao da se nivo znanja i saradnje među nama povećava, i to je veoma značajno.“ – izjaio je Njegova ekselencija ambasador Danske u Srbiji Anders Hougor.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je naglasio postojanje velikog stepena zadovoljstva, zbog posete sve većeg broja stranih delegacija tokom ove manifestacije. Ukazao je i na edukativni značaj iste, jer naši najmlađi sugrađani ovim putem upoznaju zemlje Evropske Unije.

Na manifestaciji su učestvovali učenici osnovnih škola sa teritorije grada, i iz naseljenih mesta. Među kreativno osmišljenim i raznobojnim štandovima veliku pažnju su privukli dvorac grofa drakule, i štand Grčke sa temom „Grčki bogovi“.

„Tema našeg štanda su grčki bogovi, i sve što je povezano sa njima. Svi predmeti koje se ovde nalaze, su napravila deca, i bili su glavni inicijatori, a ostalo smo mi pomogli. Ovde ima zastavica, obeleživača za knjige sa pslovicama iz Grčke, skulpturica i figura bogova, tu je i maketa hrama Panteon, a imamo i jednu igricu sa obručima.“ – izjavila je pedagog na stručnoj praksi Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ Andrijana Ilijevski.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh