I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

U Gradskoj biblioteci otvoren „Zvučni kutak“ za slepe i slabovide sugrađane

U prostorijama Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ uručena je donacija Biblioteke za slijepa i slabovidna lica iz Bosne i Hercegovine Međuopštinskoj organizaciji saveza slepih i slabovidih u Zrenjaninu, u vidu belih štapova, pisaćih mašina i CD-ova.

Pored toga, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Ministarstva pravde, u zrenjaninskoj biblioteci je svečano otvoren „Zvučni kutak“, namenjen slepim i slabovidim osobama.

I Taxi Zrenjanin

Pozdravljajući prisutne, direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini, Sakib Pleh, izjavio je da su oni preoznali napore biblioteke i grada Zrenjanina da se unapredi položaj slepih i slabovidih osoba i izrazili su želju uručenjem da ovih vrednih donacija podrže dobro i humano delo ovdašnjih ljudi.

Ispred Međuopštinske organizacije saveza slepih i slabovidih, prisutnima se obratio Nenad Vukeljić, koji se u ime članova organizacije zahvalio gostima iz Sarajeva na njihovom poklonima, a zahvalnost je uputio i zrenjaninskoj biblioteci, gde su realizacijom projekta „Zvučni kutak“ u velikoj meri pomogli slepima i slabovidima u našem gradu i okruženju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Značaj današnjeg događaja jeste objedinjenje nekoliko ideja koje su u veoma kratkom roku sprovedene i u delo. Ovim putem se otvaraju nove mogućnosti za jaču saradnju između lokalne samouprave, biblioteke i naše organizacije, koja će biti podržana i od strane predstavnika iz Sarajeva, a sve u cilju isticanja bitnosti veza između slepih lica i knjiga, jer se ona nikada nisu razdvajala – rekao je Vukeljić.

Direktor Gradske narodne biblioteke, Milan Bjelogrlić i bibliotekarka Jelena Đorđević Perc na kraju su podsetili da je ta ustanova, uz podršku grada Zrenjanina i Ministarstva kulture i informisanja, tokom proleća objavila i šest zvučnih knjiga sa idejom da dela iz svojih edicija učini dostupnim i deci sa oštećenim vidom, kao i mladim osobama koje imaju teškoće u praćenju štampanih tekstova.

Prilikom otvaranja „Zvučnog kutka“ potpisan je i protokol o saradnji između pomenutih ustanova i organizacija.

Gostima iz Sarajeva, članovima Međuopštinske organizacije saveza slepih i slabovidih u Zrenjaninu i predstavnicima Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, prethodno je upriličen prijem u Plavom salonu Gradske kuće.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
Na vrh