I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Humanim delom obeležen Svetski dan borbe protiv siromaštva u Zrenjaninu

U okviru obeležavanja meseca solidarnosti, članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin svake godine skreću posebnu pažnju na Svetski dan hrane i Svetski dan borbe protiv siromaštva. Ovogodišnji moto obeležavanja je „Udruženi sa najsiromašnijima, gradimo inkluzivni svet univerzalnog poštovanja ljudskih prava i dostojanstva”.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, program „Narodna kuhinja“ je najvidljiviji i najdirektniji program ublaživanja siromaštva i pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Zahvaljujući dobrim ljudima i savesnim kompanijama, volonteri Crvenog krsta su korisnicima Narodne kuhinje, pored svakodnevnih toplih obroka, podelili dodatne količine namirnica.

-Pored 250 korisnika, još 340 porodica je zbrinuto mesečnim paketima hrane. Podrškom Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, a u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, nedavno smo imali priliku da podelimo još 230 porodičnih paketa hrane i higijenskih proizvoda kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. U pitanju su osobe, koje nisu obuhvaćene programom Narodne kuhinje – istakla je Tanasijević.

PerSu marketi

Piše: Tivadar Borbelj

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh