I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Humanim delom obeležen Svetski dan borbe protiv siromaštva u Zrenjaninu

U okviru obeležavanja meseca solidarnosti, članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin svake godine skreću posebnu pažnju na Svetski dan hrane i Svetski dan borbe protiv siromaštva. Ovogodišnji moto obeležavanja je „Udruženi sa najsiromašnijima, gradimo inkluzivni svet univerzalnog poštovanja ljudskih prava i dostojanstva”.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, program „Narodna kuhinja“ je najvidljiviji i najdirektniji program ublaživanja siromaštva i pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Zahvaljujući dobrim ljudima i savesnim kompanijama, volonteri Crvenog krsta su korisnicima Narodne kuhinje, pored svakodnevnih toplih obroka, podelili dodatne količine namirnica.

-Pored 250 korisnika, još 340 porodica je zbrinuto mesečnim paketima hrane. Podrškom Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, a u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, nedavno smo imali priliku da podelimo još 230 porodičnih paketa hrane i higijenskih proizvoda kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. U pitanju su osobe, koje nisu obuhvaćene programom Narodne kuhinje – istakla je Tanasijević.

Fordomanija

Piše: Tivadar Borbelj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh