I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković: Služba katastra u Zrenjaninu najbolja u Srbiji

Direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković razgovarao je danas u Zrenjaninu sa gradonačelnikom Simom Salapurom i tom prilikom mu uručio digitalni ortofoto snimak grada Zrenjanina, istakavši da je to prvi takav snimak poklonjen nekoj lokalnoj samoupravi u Srbiji, te da će to ubuduće biti praksa Republičkog geodetskog zavoda.

Glavna tema današnjeg sastanka bila je proces digitalizacije zemljišne administracije, a gradonačelnik Zrenjanina ističe da je period pandemije doneo novi pristup prelasku sa “papirne” na digitalnu komunikaciju, što je uticalo i na rad Službe za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu.

– Zahvaljujući ostvarenim rezultatima, na osnovu kojih je naša služba najuspešnija u zemlji, imali smo zadovoljstvo da nas poseti direktor Republičkog geodetskog zavoda. Ono što nama posebno imponuje jeste da smo, prema podacima koje smo dobili od Republičkog geodetskog zavoda, a na osnovu brzine rešavanja problema, označeni kao jedinica lokalne samouprave s povoljnim poslovnim okruženjem. Zbog privredne aktivnosti koju imamo u našem gradu, kao i one koja se tek očekuje, zbog izgradnje autoputa, u prilici smo da uđemo u pilot-projekat izrade nacionalnog registra investicionih lokacija, na osnovu kog će investitori moći brže i lakše da pronađu lokacije za eventualna ulaganja u naš grad – kazao je gradonačelnik Salapura.

PerSu marketi

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković objašnjava da je zavod pre nekoliko godina od Vlade Srbije dobio zadatak da unapredi zemljišnu administraciju u Srbiji tako što če ona postati transparentnija, dostupnija, pouzdanija i efikasnija.
– Taj zadatak intenzivno realizujemo u saradnji sa Svetskom bankom i u tehničkom smislu stigli smo do poslednje faze, čija implementacija upravo predstoji u septembru. Posebno mi je zadovoljstvo što to mogu da najavim u Zrenjaninu, za koji smo već objavili da je najbolja katastarska služba u Srbiji – kazao je Drašković i izneo razloge za tu tvrdnju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– To znači da je Služba katastra u Zrenjaninu uspela da implementira sve naše nove digitalne procese i da sada pokazuje da su rezultati naše aktivnosti bili ispravni i da će zemljišna administracija u Srbiji u narednom periodu potpuno drugačije izgledati. Napuštamo koncept po kom se u katastar dolazilo isključivo zbog upisa vlasništva, danas geoprostorni podaci čine implementaciju svih 17 ciljeva održivog razvoja i podaci koje će lokalne samouprave koristiti neće se zansivati samo na vlasništvu, već i na mnoštvu drugih podataka, naročito značajnih kada dođe do neke vanredne situacije, elementarne nepogode i slično – rekao je Drašković nakon sastanka u Zrenjaninu.

Foto i izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh