I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zastave Srbije istaknute na institucijama i na više lokacija u gradu

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. U svim gradovima i opštinama u Srbiji i Republici Srpskoj, najznačajnije institucije, zgrade javnih službi, trgovi i centralne ulice okićene su Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije, a večeras će u bojama zastave biti osvetljeni javne ustanove, mostovi, zgrade, gde god za to postoje mogućnosti.

Ovaj praznik zajednički se obeležava u Srbiji i Republici Srpskoj i u svim sredinama u kojima Srbi žive širom sveta, simbolizujući jedinstvo srpskog naroda, a centralna proslava održava se večeras u Beogradu.

U Zrenjaninu je osvanula velika državna zastava na balkonu Gradske kuće. Zastavama su posebno ukrašeni i stubovi javne rasvete na pet kružnih raskrsnica, na ulazima u grad i kod Centralne pijace („Avala“), a večeras će dekorativna rasveta pešačkog i Malog mosta, “Vodotornja”, kao i led-ekrani na Bulevaru Milutina Milankovića i na glavnoj autobuskoj stanici, biti u bojama srpske trobojke. Sve javne ustanove i institucije, škole i mesne zajednice, takođe su se uključile u obeležavanje ovog praznika.

PerSu marketi

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura čestitao je sugrađanima praznik i pozvao da i ličnim primerima doprinesu obeležavanju Dana zastave i iskažu poštovanje prema državi Srbiji i jednom od najznačajnijih datuma u našoj istoriji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležavamo u znak sećanja na 15. septembar 1918. godine, kada je probijen Solunski front i srpska vojska, zajedno sa saveznicima, započela konačnu ofanzivu za oslobođenje zemlje od austrougarskog okupatora u Prvom svetskom ratu. Ponosimo se i učešćem naših sugrađana i sunarodnika u tim istorijskim događajima, koji nisu želeli da u austrougarskoj uniformi ratuju protiv svoje braće južno od Dunava i masovno se priključivali srpskoj vojsci, učestvujući i u borbama za oslobođenje svoje zemlje i svog grada, na čemu smo im večno zahvalni – istakao je gradonačelnik i dodao da se zastava Srbije danas vijori na mnogim domovima u našem gradu i širom Srbije i Republike Srpske.

Foto i izvor: zrenjanin.rs

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh