I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Asfaltiran deo ulice Stevice Jovanovića – uskoro normalizacija saobraćaja

Nakon što deo Ulice Stevice Jovanovića u naselju Mala Amerika duže od godinu dana nije bio prohodan za automobile nakon završnih pripremnih radova kolovoz je asfaltiran.

–  Nakon radova na postavljanju ivičnjaka i signalizacije ovaj deo puta biće pušten u saobraćaj. U prethodnih gotovo godinu dana sa zastojima vršeni su radovi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži. Tokom radova je zamenjeno 200 metara kanalizacionih cevi u delu ulice Stevice Jovanovića i napravljeno je nekoliko novih šahtova.

Tokom poslednjih mesec dana izvršena je provera kvaliteta spojeva sa sekundarnom mrežom kao i testiranje dela glavnog voda na kom su izvršeni radovi na sanaciji. Na ovaj način eliminisani su faktori koji su uticali na povremena izlivanja otpadnih voda iz mreže ali je povećana i sigurnost prikupljanja otpadnih voda sa teritorije MZ Mala Amerika jer je reč o jednom od glavnih vodova koji vodi ka crpnoj stanici.

I Taxi Zrenjanin

Ovakve vrsta radova su najkompleksnije, prate ih mnogi problemi, prvenstveno vezani za izlivanje podzemnih voda te je to jedan od razloga zašto su oni trajali jedan duži period – izjavio je ranije Siniša Gajin iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Stanovnici ovog dela grada dugo čekaju da se ova saobraćajnica završi. Ona povezuje i deo grada u kom se nalaze Srednja tehnička škola kao i HTPŠ „Uroš Predić“ te dve visokoškolske ustanove tako da tom delu grada gravitira i veliki broj đaka i studenata.

Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji je gotovo potpuno pokriven i atmosferskom i fekalnom kanalizacionom mrežom, praktično na 95% svoje površine. Dužina te mreže je gotovo 300 kilometara ali je činjenica i da je ta mreža stara. Zato je i nemoguće očekivati da ona u svakom momentu funkcioniše – rekao je Gajin.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh