I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Asfaltiran deo ulice Stevice Jovanovića – uskoro normalizacija saobraćaja

Nakon što deo Ulice Stevice Jovanovića u naselju Mala Amerika duže od godinu dana nije bio prohodan za automobile nakon završnih pripremnih radova kolovoz je asfaltiran.

–  Nakon radova na postavljanju ivičnjaka i signalizacije ovaj deo puta biće pušten u saobraćaj. U prethodnih gotovo godinu dana sa zastojima vršeni su radovi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži. Tokom radova je zamenjeno 200 metara kanalizacionih cevi u delu ulice Stevice Jovanovića i napravljeno je nekoliko novih šahtova.

Tokom poslednjih mesec dana izvršena je provera kvaliteta spojeva sa sekundarnom mrežom kao i testiranje dela glavnog voda na kom su izvršeni radovi na sanaciji. Na ovaj način eliminisani su faktori koji su uticali na povremena izlivanja otpadnih voda iz mreže ali je povećana i sigurnost prikupljanja otpadnih voda sa teritorije MZ Mala Amerika jer je reč o jednom od glavnih vodova koji vodi ka crpnoj stanici.

PerSu marketi

Ovakve vrsta radova su najkompleksnije, prate ih mnogi problemi, prvenstveno vezani za izlivanje podzemnih voda te je to jedan od razloga zašto su oni trajali jedan duži period – izjavio je ranije Siniša Gajin iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Stanovnici ovog dela grada dugo čekaju da se ova saobraćajnica završi. Ona povezuje i deo grada u kom se nalaze Srednja tehnička škola kao i HTPŠ „Uroš Predić“ te dve visokoškolske ustanove tako da tom delu grada gravitira i veliki broj đaka i studenata.

Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji je gotovo potpuno pokriven i atmosferskom i fekalnom kanalizacionom mrežom, praktično na 95% svoje površine. Dužina te mreže je gotovo 300 kilometara ali je činjenica i da je ta mreža stara. Zato je i nemoguće očekivati da ona u svakom momentu funkcioniše – rekao je Gajin.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh