I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu proglašena vanredna situacija zbog korona virusa

Gradski štab za vanredne situacije, na upravo završenoj sednici, proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji Grada Zrenjanina.

Vanredna situacija se proglašava zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i sprovođenja neophodnih mera zaštite i spasavanja.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je ovakva odluka doneta s ciljem sprečavanja negativnih uticaja koja epidemija ima na zdravlje stanovništva i na zdravstveni sistem. Ovakva mera, istakao je, treba da doprinese da se stanje u našem gradu stabilizuje,

– Stalnu borbu vodimo s kapacitetima, koji se vrlo brzo popunjavaju i sve više se povećava broj zaraženih osoba, a među njima i značajan broj medicinskih radnika, sada već preko sto. To dovodi čitav naš sistem borbe protiv KOVID-a u problem. Od sutra se u Opštoj bolnici uvodi 80 novih kreveta, koji će malo smanjiti taj pritisak, ali ponavljam, zdravstveni radnici trpe veliki udar i pritisak i zdravstvo neće moći da to izdrži, ukoliko se nastavi ovakav trend. Mere zaštite su poznate i ponovo apelujem na sugrađane na konstantnu primenu osnovnih mera zaštite – nošenje maske, održavanje distance, higijena, izbegavanje nepotrebnih kontakata, apelujem na ličnu odgovornost, na sve nas, posebno na mlade koji stalno cirkulišu da ovo shvate kao krajnje ozbiljnu situaciju, kako bi smanjili u narednom periodu tu krivu rasta, sa sada već 1246 aktivnih slučajeva – rekao je gradonačelnik nakon sednice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Šta podrazumeva uvođenje vanredne situacije navodi se u Naredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje korona virusa

Podsećamo, Zrenjanin je pored Novog Sada i Pančeva, najugroženiji grad u Vojvodini. Prvobitni bolnički kapaciteti su popunjeni zbog čega je doneta odluka da se i zgrada stare hirurgije adaptira u kovid-odeljenje. O ovoj temi juče je detaljno govorio v.d. direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, dr Igor Kitaresku.

Statistički pokazatelji periodično po izveštajima ZZJZ

U kolonama sa dva broja, broj van zagrade odnosi se na ukupan broj od početka epidemije, a u zagradi na „drugi pik“ period od 10. juna 2020. do datuma naznačenog u redu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh