I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Koje naredbe i mere podrazumeva vanredna situacija

Gradski štab za vanredne situacije proglasio je 25. novembra vanrednu situaciju na teritoriji Grada Zrenjanina. Ona je proglašena zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i sprovođenja neophodnih mera zaštite i spasavanja.

Radno vreme maloprodajnih objekata do 21 čas, ugostiteljiskih do 18

Gradonačelnik Zrenjanin Simo Salapura doneo je sledeće naredbe koje moraju da se poštuju shodno novonastaloj situaciji. U prvoj tački privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (prodavnice i drugi maloprodajni objekti u kojima se obavlja prodaja robe) naloženo je da radno vreme organizuju u peridou od 5,00 do 21, 00 h. Od ove naredbe izuzete su apoteke u obavljanju apotekarske delatnosti, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva kao i ketering – dostava hrane.

Privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost (restorani, barovi, kafići, bašte ugostiteljskih objekata…) moraju da organizuju radno vreme u peridou od 5,00 do 18,00h.

Isto radno vreme nalaže se bioskopima, pozorištima i drugim ustanovama kulture kao i  priređivačima klasičnih i posebnih igara na sreću.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Sportskim organizacijama naloženo je da svoje aktivnosti, treninge i takmičenja moraju da završe do 21 čas.

Pojačan inspekcijski nadzor

Naredbom su obuhvaćene i sledeće aktivnosti: zabrana okupljanja u zatvorenom i ovorenom prostoru više od pet lica ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od 2 metra i odgovarajuće mere lične zaštite. U svim zatvorenim prostorijama obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke distance od 2 metra.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti i drugih zabavnih manifestacija.

Puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Odložiti okupljanja u svim osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama, a ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite.

U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski uz obavezno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Za građanstvo je zabranjeno korišćenje bazena, spa i wellness centara.

Primena mera obavezna je i u verskim objektima prilikom vršenja verskih obreda potom teretanama, kozmetičkim, frizerskim salonima i fitnes centrima.

Nadležnim službama Gradske uprave naložen je pojačan inspekcijski nadzor  primene mera donešenih ovom naredbom.

Statistički pokazatelji periodično po izveštajima ZZJZ

U kolonama sa dva broja, broj van zagrade odnosi se na ukupan broj od početka epidemije, a u zagradi na „drugi pik“ period od 10. juna 2020. do datuma naznačenog u redu.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh