I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dr Kitaresku: Kapaciteti u bolnici popunjeni – i zgrada stare hirurgije biće osposobljena u kovid odeljenje

Svi kapaciteti na kovid-odeljenjima zrenjaninske bolnice su u potpunosti popunjeni, potvrdio je danas u izjavi za RTS vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, dr Igor Kitaresku.

-U poslednja 24 časa u tri ambulante Infektivnog odeljenja pregledano je 225 pacijenata a trenutno u hospitalnim uslovima zbrinjavamo 65 pacijenata – njih 40 na pedijatriji i 25 na Infektivnom odeljenju. Situacija je teška i radimo na tome da što pre osposobimo zgradu stare hirurgije koja bi u narednih 24 sata trebalo da se stavi u funkciju sa 85 novih postelja. Treba istaći da je u međuvremenu povećan broj postelja za kovid-pacijente pretvaranjem Banje Rusande u kovid-banju tako da jedan deo obolelih, onih sa lakšom kliničkom slikom, prelazi tamo, rekao je dr Kitaresku.

Među obolelima od korona virusa ima i 65 zdravstvenih radnika među kojima je 15 lekara. Svi su van životne opasnosti, a dvoje njih je na bolničkom lečenju.

I Taxi Zrenjanin

– Imamo dovoljno medicinske opreme, lekova i respiratora. Zrenjaninci ne treba da brinu jer imamo sve ono što je obezbeđeno bolnicama u Beogradu i u Novom Sadu. Trenutno su zauzeta tri respiratora, a kada se bude otvorilo kovid-odeljenje u zgradi stare hirurgije, u funkciji će biti između 15 i 20 respiratora, zaključio je dr Igor Kitaresku uputivši molbu stanovnicima Srednjobanatskog okruga da poštuju sve nove mere koje propisuju krizni štabovi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh