I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

XVII salon minijatura „Zrno“ – prva nagrada za rad „Malina“

U Udruženju likovnih amatera Zrenjanina ove jeseni, kao i inače, bogate aktivnosti. Već u septembru izložiće radove salona minijatura 10 x 10. To je već duga tradicija u Udruženju.

-XVII salon minijatura Zrno, u organizaciji Likovnih amatera Zrenjanina održaće se od 16. do 23. septembra. Učestvovalo je 43 autora sa 64 rada.  Selektor je bila Jelena Gvozdenac Martinov, direktorka Narodnog muzeja Zrenjanin. Prvu nagradu dobio je rad „Malina“ Bojana Gurbaja iz Holandije.

Prva nagrada, „Malina“

Druga nagrada dodeljena je za rad „Predeo II“ Milana Momčilovića iz Sombora. Treća nagrada pripala je radu „Istraživanje“ Olgice Kovačević iz Zrenjanina.

Fordomanija

Druga nagrada, „Predeo II“

Treća nagrada, „Istraživanje“

Pohvale su dobili Sonja Stankov, Zoran Paunović Dorotej, Dragan Dmitrov, Bela Ponizil, Mira Damjan i Biljana Srdić Galić svi naši sugrađani, kaže Vesna Cvetkov, predsednica ULAZ-a.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Udruženje svake godine dva puta izlaže u Narodnom muzeju Zrenjanin, pa sugrađane u prvoj polovini oktobra očekuje druga ovogodišnja izložba.

-Ovo će biti devetnaesti put, a izložićemo radove ne samo Zrenjaninaca, već i likovnih amatera iz cele zemlje, zaključila je Vesna Cvetkov.

  • Divider

  • Divider
Na vrh