I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Detaljan vodič trećeg Sajma privrede „ZrBizNet“

Treći Sajam privrede „ZrBizNet“ počeće u četvrtak, 19. septembra, i do subote u podne pružiće preduzetnicima i posetiocima brojne mogućnosti da se informišu i edukuju. Ove godine akcenat je na umrežavanju privrednika i preduzetnika i ostvarivanju njihove poslovne saradnje. Osim toga, govoriće se i o bitnoj temi digitalne transformacije i digitalizacije preduzeća, koje predstavljaju „boljke“ brojnih firmi.

PREDAVANJE „PAKLENOG KUVARA“

Ono što se u poslednjih nekoliko dana istaklo jeste najavljeno predavanje „paklenog kuvara“ Saše Mišića koji se temeljno bavi problematikom u ugostiteljstvu. Organizatori sajma navode da ovo predavanje Saše Mišića može biti korisno i ostalim preduzetnicima, s obzirom na to da se određene prepreke i nedostatak iskustva i ideja ne sreću isključivo u ugostiteljstvu kao branši. Predavanje popularnog kuvara pod nazivom „Šta muči srpske ugostitelje?“ biće održano 20. septembra u 13h u hali Medison.

I Taxi Zrenjanin

B2B SASTANCI I PROMOCIJA ZANIMANJA

Privredna manifestacija ZrBizNet osmišljena je da okupi preduzetnike i privrednike sa teritorije Srbije ali i drugih zemalja iz regiona, da pospeši komunikaciju između privrednih subjekata, odnosno da stvori nove poslovne kontakte. Na ovom privrednom skupu, kompanije će imati mogućnost da se predstave, upoznaju i povežu sa drugim kompanijama, da se upoznaju sa institucijama podrške i da se edukuju iz raznih oblasti. Nakon prošlogodišnjih uspešnih B2B sastanaka koji su organizovani u okviru ZrBizNeta, i ove godine biće održani bilateralni susreti privrednika i preduzetnika. Tako će drugi poslovni susreti biti održani prvog dana ovogodišnjeg sajma.

– Ono što bih posebno izdvojila jeste promocija deficitarnih zanimanja. Prvog i drugog dana sajma nekoliko zrenjaninskih firmi prikazaće na licu mesta kako se prave određeni proizvodi. Ovo je naročito bitno za učenike srednjih škola koji će dolaziti organizovano na sajam, da vide kako se to u praksi radi i zainteresuju se za otpočinjanje sopstvenog biznisa nakon završenog školovanja i studija, kaže Izabela Kiš, marketing menadžer Sajma privrede ZrBizNet.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako se preduzetnici u Zrenjaninu pripremaju za ZrBizNet, pogledajte OVDE

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

Svaki ZrBizNet posebnu pažnju posvećuje razvoju i promociji ženskog preduzetništva. Tako će i ove godine, drugog dana sajma, biti održan okrugli sto na temu „Podrška razvoju ženskog preduzetništva“, a azatim će na štandu Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina biti održana promocija ženskog preduzetništva kroz predstavljanje nekoliko zanimanja. Naše sugrađanke pokazaće kako izgleda njihov biznis i koliko je truda potrebno izdvojiti za opstanak na tržištu. Neda Popov – studentkinja Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, održaće prezentaciju o bojama koje žene u svetu biznisa treba da koriste, a biće reči i o upotrebi nakita u poslovnim prilikama.

SAJAM ZANATLIJA

U delu Karađorđevog parka za vreme trajanje sajma održavaće se market zanatskih proizvoda. Zanatske proizvode predstaviće zanatlije iz  Zrenjanina i Novog Sada, a podršku u ovom delu pruža „NS market“.

– I ove godine daćemo prostor vojvođanskim zanatlijama da predstave svoje unikatne proizvode i ponude ih posetiocima. Iskustvo od prošle godine govori nam da je puno onih koji koriste ovu retku priliku da sebi priušte neki od proizvoda starog zanata, umetničkog zanata ili domaće radinosti, kaže naša sagovornica.

BJELOGLAV: „ISKORISTITE ŠANSU, DOĐITE NA ZRBIZNET“

U ulozi generalnog pokrovitelja trećeg Sajma privrede ZrBizNet i ove godine biće PerSu marketi. Osnivač i vlasnik, Dragoljub Bjeloglav, kaže da je ZrBizNet za njegovu kompaniju sjajna prilika da ostvari komunikaciju sa malim i srednjim preduzećima, te da se sa potencijalnim partnerima lično sretne, razmeni mišljenje i razmotri mogućnost saradnje. On je pozvao predstavnike firmi, mlade ljude koji imaju ideje i spremni su da razvijaju startap projekte, da dođu do njihovog štanda na ZrBizNet sajmu i ostvare kontakt. Poseban poziv Bejeloglav je uputio manjim lokalnim proizvođačima.

Dragoljub Bjeloglav, Persu marketi

NEFORMALNO DRUŽENJE UZ TAMBURAŠE I ZRENJANINSKO PIVO

Organizatori su posebno pozvali sve vlasnike i predstavnike firmi da iskoriste program koji će u petak trajati od 14 do 16h u Karađorđevom parku, gde će se odvijati neformalno druženje preduzetnika, odnosno „networking“ uz tamburaše i Zrenjaninsko pivo. Ovo je prilika da povedu svoje zaposlene, kolege u firmi, i u lepom ambijentu budu deo ZrBizNet priče. Poziv važi i za one firme koje nisu učesnice sajma i nemaju svoj štand u hali.

DEČIJA PIJACA

Trećeg dana uživaće naši najmlađi sugrađani koji će dobiti priliku da na Dečijoj pijaci pokažu svoje preduzetničko umeće. Na tezgama ispred hale Medison moći će da izlože svoje proizvode i prodaju ih po cenama koje sami budu odredili.

– Jedini uslov koji mi kao organizatori imamo za male preduzetnike jeste taj da se odreknu jednog proizvoda sa svoje tezge i poklone ga zajedničkoj tezgi gde ćemo ga mi ponuditi na prodaju. Sva sredstva koja se budu ostvarila od prodaje proizvoda sa zajedničke tezge, biće uručena Crvenom krstu Zrenjanin. Smatramo da tim gestom šaljemo poruku deci da je jedan od osnovnih principa u preduzetništvu taj da se mora nešto dati da bi se kasnije i vratilo. Naše preduzetnice znaće to i da nagrade u kvizu koji će biti održan na samom kraju sajma, rekla je Izabela Kiš.

Dečija pijaca omiljena je porodicama

KOMPLETAN PROGRAM 3. SAJMA PRIVREDE „ZRBIZNET“

DAN 1 – ČETVRTAK 19. SEPTEMBAR

11h Otvaranje sajma
13h Konferencija „Osnaživanje Banata kroz realnu potražnju“ – velika sala Kristalna dvorana
13:45h Promocija programa „Naše, nama vredno!“ – Persu marketi, obraćanje generalnog pokrovitelja
13-15h Sajam zapošljavanja – na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje
13-15h Savetovanje za početnike u poslovanju – na štandu Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina
14-16h Promocija zanimanja – hala Medison (predstavljanje deficitarnih zanimanja)
14-16h B2B sastanci z aprivrednike i preduzetnike – hala Medison
16:30h Predavanje „Digitalnom transformacijom do poslovnog uspeha“ hala Medison
11-18h Market zanatskih proizvoda

DAN 2. PETAK 20. SEPTEMBAR

10:30h Okrugli sto „Podrška razvoju ženskog preduzetništva“ – hala Medison
12h Promocija ženskog preduzetništva na štandu Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina
13-14h Predavanje Saše Mišića „Šta muči srpske ugostitelje?“ – hala Medison
13-15h Sajam zapošljavanja – na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje
14-16h Promocija zanimanja – hala Medison (predstavljanje deficitarnih zanimanja)
Program u Karađorđevom parku: „Petak posle posla uz Zrenjaninsko pivo“ – networking za privrednike i preduzetnike
11-18h Market zanatskih proizvoda

3. DAN SUBOTA 21. SEPTEMBAR

9.30-12h Dečija pijaca – kreativne radionice za decu, animatori
12h Nagradni kviz za posetioce Dečije pijace

Treći Sajam privrede „ZrBizNet“ organizuju Grad Zrenjanin, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, Privredna komora Srbije – regionalna privredna komora Srednjobanatskog upravnog okruga, Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin. Generalni pokrovitelj je Persu, partner Dijamant, dok je Banka prijatelj manifestacije Unicredit banka.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh