I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vodovod i kanalizacija: Početak radova u Ulici Radnoti Mikloša za desetak dana

Ulica Radnoti Mikloša je već gotovo dve nedelje zatvorena za saobraćaj zbog problema koji je doveo do propadanja puta. Zatvoren je deo od raskrsnice sa Ulicom 9. maja do raskrsnice prema Mužlji i Mužljanskom mostu.

Pre toga, saobraćaj se mesecima se odvijao jednom kolovoznom trakom, a rupa koja je nastala na putu bila je obeležena signalzacijom.

PerSu marketi

Na ovom gradilištu još nema radnika koji treba da reše problem zbog čega stanovnici ovog dela grada s pravom negoduju pitajući nadležne kada će radovi početi.

Detaljan odgovor o nastavku radova dobili smo u preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ zaduženom za sanaciju ovog problema.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U Ulici Radnoti Mikloša došlo je do urušavanja putne površine koje je prouzrokovalo oštećenja na kanalizacionoj mreži. U pitanju je kanalizaciona mreža koja pripada ‘crnoj stanici’ koja se nalazi u toj ulici i preko koje se vrši prikupljanje fekalne i kišne kanalizacije sa teritorije više od pola grada i vrši dalje odvođenje ka Aleksandrovačkom kanalu. Radovi na fekalnoj i kanalizacionoj mreži u tom delu su vrlo zahtevni, izvodiće se na dubinama i do sedam metara, uz upotrebu adekvatne opreme i mehanizacije i iz tog razloga je i priprema za izvođenje radova složenija i zahteva određeno vreme. Očekuje se da isti započnu u narednih desetak dana, kažu u „Vodovodu“.

Koliko će radovi trajati ne mogu da preciziraju u ovom momentu, ali će taj podatak biti poznat onda kada se ukloni putna površina i stekne potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže.

– Pošto je u pitanju jedna od najznačajnijih crpnih stanica u gradu, naše preduzeće će iskoristiti priliku da za vreme radova na mreži izvrši i revitalizaciju same crpne stanice, a koja nije rađena od momenta njenog puštanja u rad, čime će se stvoriti uslovi za još efikasnije prikupljanje i odvođenje fekalnih i atmosferskih otpadnih voda, pojasnili su za portal I love Zrenjanin.

Dodaju i da je Ulica Radnoti Mikloša zatvorena i pre otpočinjanja radova iz bezbednosnih i tehničkih razloga.

– Urušavanje putne površine se nastavilo i proširilo, pa bi dalje korišćenje ulice za saobraćaj moglo da dovede do ugrožavanja bezbednosti samih učesnika u saobraćaju, a prouzrokovalo bi i veća oštećenja na kanalizacionoj mreži koja bi ugrozila njeno dalje funkcionisanje. Nakon završetka radova ulica će biti ponovo otvorena za saobraćaj, poručili su iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh