I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tri zvona na hramu svete velikomučenice Marine u Lazarevu (VIDEO)

Tri zvona koja su do sada stajala u dvorištu ispred hrama Svete Marine u Lazarevu, danas su podignuta u dva zvonika. Pre nego što se pristupilo podizanju, otac Miroslav je još jednom zazvonio iz dvorišta, što je ubrzo okupilo meštane.

PerSu marketi

„Uz volju dobrih ljudi i Božiju pomoć danas smo podigli zvona u zvonike. Zvona su izlivena još 2007. godine. Trenutna visina zvonika je 21 metar, a ići će se do 25 ili 26 metara. Zvona su postavljena u dva zvonika. Veće zovno će biti u levom zvoniku, a dva manja u desnom. Zvona su težine 50, 150, i 250 kilograma i donacija su porodica Šimšić i Grujić. Dizalicu je dovezao naš prijatelj iz grada Budimir Budimir, koji nam je pomogao i oko dizanja krsta na srednjoj kupoli. Što se tiče završetka radova, ja bih voleo da to bude ove godine, ali je to nemoguće. Ako realno gledamo moguće je kompletnu grubu izgradnju završiti sledeće godine, a sve ostalo 2022.“ – naglasio je otac Mirosav Nasković.

Kako je istakao, kada budu završeni radovi na spoljnoj strani hrama, vernici će se preko zime vratiti ovde u veliki objekat, gde će se vršiti službe. Grejanje u hramu je završeno u potpunosti.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh