I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Grawe osiguranje
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Trojica veroučitelja različitih veroispovesti primer sloge i tolerancije

Pravoslavni veroučitelj Nemanja Ševo, katolički veroučitelj Milan Nedeljković, i islamski veroučitelj Elvir Šerifović redak su primer iskrenog prijateljstva i kolegijalnosti. Sva trojica predaju nastavu u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i najčešće su petkom na okupu.

-Mi se družimo u školi, sarađujemo, čak se i privatno posećujemo. Tolerancija i međusobno uvažavanje doprinose čvrstom prijateljstvu. Bitno je da deca vide naš primer, pa će se tako i oni ponašati, istakao je veroučitelj Milan Nedeljković.

Prijateljstvo Milana i Elvira počelo je pre pet godina. Zajedno rade u nekoliko škola, a od prošle godine im se pridružio i Nemanja Ševo.

PerSu marketi

– Misija, nas, veroučitelja, jeste da od dece napravimo dobre ljude, i da ih naučimo da se pomažu. Ja volim svoje kolege, to su divni ljudi. Želim da naš primer slede i kolege u drugim školama, zbog budućih generacija, kaže veroučitelj Elvir Šerifović.

Zajedničkih projekata nisu do sada imali, međutim sva trojica kažu da imaju želju da i na tom polju pokažu primer saradnje različitih konfesija.

Nemanja Ševo, najmlađi među njima, kaže da uči od svojih kolega i da se trudi da svojim učenicima prenese znanje i toleranciju prema drugim veroispovestima.

– Želim da se zahvalim školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i direktoru Saši Bosiću, u ime sve trojice što je omogućio da se ovde sastanemo. Želimo da budemo primer, ne samo u Zrenjaninu, već i drugim gradovima u Srbiji, da tri različite veroispovesti mogu biti u jednoj školi, da zajedno deca uče, a da naše prijateljstvo i saradnja pokažu drugim kolegama da imaju stalno na umu da sklad doprinosi produktivnijem prenošenju znanja deci, poručio je veroučitelj Ševo.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh