I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Otvoren Sajam privrede „ZrBizNet“ – podsticaj za privredu, poslovne ponude, zanati i gastronomski specijaliteti

U cilju umrežavanja privrednika i preduzetnika, razmene iskustava i sklapanja novih poslovnih angažmana, promocije zanatlija i edukacije privrednika radi pospešivanja lokalno-ekonomskog razvoja, danas je u zrenjaninskoj Hali „Medison“ otvorena druga po redu Međunarodna privredna manifestacija „ZrBizNet“.

Na ovogodišnjem trodnevnom sajmu učestvuje više od stotinu domaćih i inostranih izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Mađarske, biće organizovano niz korisnih i stručnih predavanja i prezentacija, a domaćini su pripremili i zanimljive propratne sadržaje za sugrađane svih uzrasta.

I Taxi Zrenjanin

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić u svom obraćanju je istakao da je lokalna samouprava i ove godine prepoznala značaj ove manifestacije.

-Posmatrajući broj izlagača i posetilaca, težnja da ovaj sajam pretvorimo u modernu manifestaciju, urodila je plodom. Posle odličnih vesti iz Pekinga, s ponosom mogu da kažem da sve ono što smo u prethodnom periodu radili na promociji grada Zrenjanina kao dobrog mesta za ulaganje, polako pokazuje svoje rezultate. Prošle godine smo otvorili preko 3000 radnih mesta, dok smo ove godine – do sada – zaposlili blizu 1600 naših sugrađana – rekao je Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gradonačelnik je na kraju svog obraćanja posebno pohvalio rad zrenjaninskih privrednika, preduzetnika, malih privrednika i zanatlija, koji iz dana u dan razvijaju svoju proizvodnju i koji zajedno sa stranim investitorima učestvuju u kupovini zemljišta u našim industrijskim zonama.

Drugu po redu Međunarodnu privrednu manifestacijau „ZrBizNet“ zvanično je otvorila pomoćnica ministra privrede Vlade Republike Srbije, Katarina Jovanović Obradović. Ona je izrazila svoje zadovoljstvo što na ovogodišnjem sajmu vlada veće interesovanje, a novi sadržaji pokazuju koliko su uspešan posao uradili organizatori ove manifestacije.

-Osnovni zadatak našeg ministarstva jeste da podstakne privredni razvoj u našoj zemlji. U prethodnom periodu smo dosta radili i pored završetka procesa privatizacije pažnja nam je bila usmerena i na privlačenje kako stranih, tako i domaćih investitora u cilju unapređenja poslovnog okruženja. Ovim putem bih pozvala sve privrednike da iskoriste ovaj trodnevni skup da saznaju više informacija o ponuđenim ponudama, da bi ih iskoristili za ulaganja i pospešivanje svojih poslovanja – istakla je Jovanović Obradović.

Pomoćnica ministra je u svom govoru ukazala i na veliki projekat „E-papir“, koji se realizuje uz pomoć i podršku partnera u Vladi Republike Srbije.

Projekat se odnosi na unapređenje svih onih administrativnih procedura, sa kojima se privrednici susreću prilikom komunikacije sa državnom upravom.

Ideja „ZrBizNet“-a je da poveže privredu srednjeg Banata, poslodavce i investitore, koji su prepoznali značaj ulaganja u naš grad. Zahvaljujući Privrednoj komori Srbije, na sajmu prisutvuju i privrednici iz cele Srbije.

-Zrenjanin je pravi primer kako lokalno može da postane privlačno i koliko se isplati unapređenje poslovnog ambijenta u jednoj sredini. Strane i domaće kompanije prilikom ulaganja visoko vrednuju poslovanje i kvalitet lokalne privrede, domaćih partnera i dobavljača – rekla je Nermina Ljubović, savetnica predsednika Privredne komore Srbije.

DOMAĆI TRGOVINSKI LANAC „PERSU“ GENERALNI POKROVITELJ MANIFESTACIJE

Vlasnik i direktor „PerSu“ marketa, Dragoljub Bjeloglav, izrazio je nadu da će ova privredna manifestacija u narednom periodu postati tradicionalna i iz godine u godinu biti uspešnija, što će biti direktan doprinos razvoju privrede u Zrenjaninu i okolini.

-„PerSu“ marketi su i prošle godine prepoznali sajam kao jedan događaj na kom možemo promovisati vrednosti koje negujemo unutar naše kompanije. Te vrednosti možemo sažeti u jednu kratku, ali veoma bitnu rečenicu – volimo mesto u kome živimo! Uvereni smo u činjenicu, da zajedno sa lokalnim proizvođačima možemo da doprinesemo razvoju i boljem životu naše zajednice i da na taj način pospešimo napredak ovdašnje privrede – rekao je Bjeloglav.

ZANATSKI PROIZVODI, KREATIVNE RUKOTVORINE I GASTRONOMSKI SPECIJALITETI U KARAĐORĐEVOM PARKU

Pored programa u Hali „Medison“, posetioci su mogu da razgledaju i zanimljivosti na štandovima izlagača, koji se nalaze u Karađorđevom parku.

Ovdašnji i gostujući negovatelji starih zanata za posetioce su pripremili kreativne rukotvorine, pletene proizvode, magnete za frižidere, interesantne drvene skulpture i još mnogo toga.

Predstavnici Udruženja porodičnih gazdinstava „Klaster Fokus“ iz Mužlje prvi put učestvuju na „ZrBizNet“-u.

Članovi ovog udruženja ove godine će -između ostalog – predstaviti ručne radove članica Kluba Žena, umetnička dela Kluba slikara amatera, proizvode od meda Pčelarstva „Balint“, više vrste sira iz gazdinstva Jarmile Kanas, povrtarske proizvode kompanije „Carska bašta“, maketu salaša Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS“ i venčanice Salona „Tina“.

Pored toga, prisutni su prvog dana manifestacije mogli da okuse mužljanski svinjski paprikaš, mekike i štrudle od maka.

PROGRAM „ZRBIZNET“-A:

2. DAN – PETAK, 21. SEPTEMBAR:

11:00h – Predstavljanje turističkih ponuda i sastanak turističkih radnika
11:00h – Živinarstvo, stanje i perspektive – Agrar press
12:00h – Zavod za intelektualnu svojinu, predavanje na TEMU: „Zaštita prepoznatljivosti na tržištu žigom i drugim pravima intelektualne svojine”
12:00h – RCR Banat – projekat „Eco-innovatively connected Danube Region – EcoInn Danube”
12:00h – Promocija proizvoda i usluga lokalnih preduzetnica
12:30h – RAS – prezentacija Javnog poziva za dodelu sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija
13:00h – Psihološka radionica „Kako uspostaviti ravnotežu između poslovnih i privatnih obaveza?”
14:00 – 18:00h -Iskusite besplatno virtuelnu realnost
14:00 – 21:00h – Petak posle posla:
– prvi Popodnevni market zanatskih proizvoda
– degustacije raznovrsnih gastronomskih proizvoda
– ansambl „Melemi”, bend „In progress”

3. DAN – SUBOTA, 22. SEPTEMBAR:

10:00 – 12:00h – Dečija pijaca i zabavni program za decu
– Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin
– plesni studio „Freedance”
– crtanje karikatura
– crtanje po licu
– modna revija sportske opreme za decu
– vredne nagrade za decu posetioce
– dodatna iznenađenja
10:00 – 12:00h – Promocija „Noći istraživača” – eksperimentalne radionice za decu
10:00 – 12:00h – Sajam zapošljavanja
12:00h – Izvlačenje brojeva dobitnika vrednih nagrada

Organizatori ovogodišnje manifestacije su članovi Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, Regionalna privredna komora, Opšte udruženje preduzetnika i grad Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh