I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

„Stripolis“ okupio talentovane strip crtače

Šesti Festival stripa „Stripolis“ koji je sinoć svečano otvoren u Kulturnom centru Zrenjanina, okupio je veliki broj ljubitelja „devete umetnosti“.

Ovogodišnji festival održava se na tri lokacije – u  najvećem delu program se odvija u Kulturnom cenru Zrenjanina dok će u salonu Istorijskog arhiva biti održana izložba, a u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ promocija knjige, razgovori sa strip-crtačima i izložba.  U organizaciji Kulturnog centra Zrenjanin ovaj festiva ima podršku i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine i Grada Zrenjanin.

stripolis-3

Urednič časopisa „Stripolis“  Branko Đukić kaže da ovaj jedinstveni događaj u Srbiji iz godine u godinu napreduje, bez obzira što je izdavaštvo u krizi.

PerSu marketi

-Stripova je sve manje ali je sve više autora koji imaju poseban likovni pristup stripu, i takve autore zovemo svake godine.  Izuzetno mi je drago što su došle sve genaracije posetilaca, od 7 do 77 godina, i svi su oni jednako deca, rekao je Đukić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

strpolis-5

Mina Cvetinović docent na akademiji umetnosti u Novom Sadu, u okviru festivala održaće radionicu animiranog filma “Izbanimacionica” u okviru koje je napravljen film “Klackalica”.

– Ljudi će eksperimentalnom tehnikom da dožive sebe u jednom okviru koji je prilagođen stripu, a biće u mogućnosti da razgovaraju sa nama, strip crtačima i autorima filma, rekla je Cvetinović.

stripolis-6

stripolis-12stripolis-2

Do kraja festivala mogu se posetiti sledeći sadržaji:

19,30h – GALERIJA POZORIŠNOG KLUBA ZELENO ZVONO
Otvaranje izložbe posvećene procesu nastajanja animiranog filma “Klackalica”

20h – POZORIŠNI KLUB ZELENO ZVONO

Predstavljanje radionice animiranog filma “Izbanimacionica” u okviru koje je napravljen film “Klackalica” i rаzgovor sа vođom radionice Minom Cvetinović i učesnicima Minjom Mihajlović i Veljkom Goločorbinom

Subotа – 19. 09. 2015.

13h –  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Prikazivanje animacija urađenih na radionicama festivala

19h –  IZLOŽBENI SALON ISTORIJSKOG ARHIVA
Otvаrаnje izložbe Eme Fik

20h – POZORIŠNI KLUB ZELENO ZVONO
Promocija knjige “Snnipets of Serbia” i rаzgovor sа Emom Fik

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh