I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
VIDEO

Venerin lavirint ljubavi i stvaralaštva u Zrenjaninu (VIDEO)

i love zrenjanin tv

Lavirint je jedan od najstarijih simbola koje čovečanstvo poznaje. To je mesto moći na koje dolazimo po energiju potrebnu za ostvarivanje naših ciljeva. Uloga mu je da nam omogući duboke spoznaje, što u mnogome zavisi koja je vrsta lavirinta.

Tako bi se u najkraćem mogla sažeti suština izgradnje i otvaranja lavirinta ljubavi i stvaralaštva, prvog takvog, ne samo u Zrenjaninu već i u Srbiji.

Ovo jedinstveno mesto puno uzvišene i pozitivne energije otovreno je uz zvuke gonga i keltske harfe.

–  Ideja o nebeskim lavirintima datira od pre par godina kad je i projektovan Happy centar od strane Branka Lovrenčića. Tokom gradnje lavirinta ispoštovani su svi aspekti,  satnica početka izgradnje, satnica svakodnevnih aktivnosti u njemu, položaj strana sveta, ulaza, tačnog oblika kao i  najsitniji detalji u gradnji – kaže Maja Halasev o izgradnji  Venerinog lavirinta ljubavi jednog od 9 koliko ih postoji.

I Taxi Zrenjanin

Sada kada je tek izgrađen lavirint je poput tek proklijalog semena. Da bi narastao do pune snage, potrebna mu je pažnja ljudi. Hodajući kroz njega, ljudi ga bude, a on zauzvrat sve snažnije stvara potrebnu inteligenciju i energiju.

Šta je zapravo lavirint?

Lavirint je složena i naizgled zbunjujuća struktura, ali nije izgubilište. Najčešća greška je stav prema lavirintu kao mestu sa mnogo izbora, stazi koja iznenada završava u slepim ulicama ili građevini iz koje je neophodno teško pronaći put prema izlazu. To su izgubilišta, a na ovom mestu je  stvoreno nešto potpuno drugačije.

Lavirint mora da sadrži sledeće elemente:  jedan ulaz, stazu koja vijuga ili više puta skreće, nepostojanje raskrsnica, nepostojanje slepih ulica, jedno središte, ista staza vodi do izlaza i izlaz je zapravo ulaz. Ukoliko se sagledaju svi elementi brzo se uočava  da se u lavirintu ne može izgubiti! Sve što osoba koja hoda lavirintom mora činiti jeste da hoda. Ukoliko se ne okrene i ne krene nazad, doći će do središta. Tamo sledi okret i vraćanje istim putem nazad.

Lavirint deluje na: plodnost, ostvarenje želja, ljubav, lepotu, šarm, zadovoljstvo, čistoću, ispravno ponašanje, okultno znanje, udobnost, partnere i odnose, umetnost, muziku , poeziju, sve vrste stvaralaštva, vozila i životno obilje. Podstiče: stvaralaštvo, izražajnost, mekoću, profinjenost, saradnju, originalnost, strastvenost, uglađenost.

Lavirinti predstavljaju drevnu zagonetku, služe kao “portali” za istraživanje svoje vlastite unutrašnjosti ali i multidimenzionosti sveta u kojem živimo, a od kojeg zapažamo samo jedan mali deo. Zbog toga je, osim gradnje lavirinta u punoj veličini, zanimljivo zbližiti se s njima na nivou vlastite svesti.

 

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh