I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Veliko interesovanje za kurs samoodbrane za žene u organizaciji KK „Banatski Cvet“ (VIDEO)

Odžan je drugi od četiri predviđena besplatna kursa iz prvog ciklusa samoodbrane za žene u organizaciji Karate kluba „Banatski Cvet“.

Tokom prvog ciklusa kroz kurs su prošle 42 žene uglavnom iz Zrenjanina, a sada je taj broj već prešao 80. Preostala su još dva termina, prvi je 27. februara i jedan termin u martu. Zavisno od interesovanja ova aktivnost će se nastaviti i dalje u nekom drugom obliku – kažu u ovom klubu.

– Ideja za ovim kursevima nastala je u našem klubu jer jednostavno živimo u takvom okruženju gde se nasilje pogotovo nad ženama, nažalost, dešava te smo na ovaj način hteli da doprinesemo borbi protiv tog nasilja. Zastupljeni su elementi karatea, budući da smo svi mi treneri te borilačke veštine ali naše polaznice ne uče karate kao veštinu već vežbamo i pokazujemo realne situacije koje mogu da ih zadese na ulici, kafiću ili u nekoj drugoj situaciji – kaže Nikola Vukelić jedan od trenera u KK „Banatski Cvet“.

PerSu marketi

– Naša želja je da samoodbrana bude deo kulture. Potreba za tim je nažalost sveprisutna i da bi se odbranio potrebno je da imaš makar neka osnovna znanja kako to i uraditi. Niko od naših polaznica ne pravi karatistkinje ili poznavaoce neke druge veštine, jer to je nešto što se ne uči u dva sata kursa, već praktično ceo život ali ono što ovde nauče sigurno ih čini sigurnijim i samopouzdanijim – kaže trener Goran Samolovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sa polaznicima rade treneri Ivana Ristić-Georginov, Nikola Vukelić, Goran Samolovac, Milica Metikoš i Srđan Marić. Zabeležili smo deo jednog treninga kao i impresije nekih od polaznica kursa.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh