I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Stariji sugrađani zajedno se veselili i čestitali najmlađima njihov dan

Povodom 20. novembra Svetskog dana deteta, mališanima vrtića „Dečija Radost“ priređen je kratki dramski i muzički program.

Ovaj svojevrsni poklon i čestitka delo su  Udruženja „Ženska inicijativa ŽIZ“  i Kreativne radionice Kluba za stara lica Gerontološkog centra Zrenjanin. Na obostranu radost naši stariji sugrađani izveli su onim najmlađima predstavu „Crvenkapa“, a nakon toga su svi zajedno zapevali i zaigrali.

Na neki način ovo je uzvratna poseta i susret starih drugara jer su i ova deca njima pevala i igrala na Međunarodni dan starih lica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

– Ovo je najzahvalnija i najlepša publika na svetu. Svi su nam slatki ko tačkice male. Zaista su nam ulepšali dan, nadamo se i mi njima – ushićeno je rekla  Katarina Milojević iz Geronotološkog centra u ime svih svojih kolega nakon predstave koju su još igrali i na pedijatrijskom odeljenju bolnice, u biblioteci i na drugim mestima.

U Klubu za starija i odrasla lica Gerontološkog centra deluje više sekcija među kojima su dramska, literarna, muzička, likovna, kreativna i druge gde svako lice ima priliku da iskaže svoje lične afinitete i talente.

– Svetski dan deteta je važan međunarodni praznik jer je osnovni cilj da se skrene pažnja javnosti na dečja prava koja su međunarodnim zakonima propisana i zagarantovana. Još je važnije da se skrene na probleme sa kojima se deca u savremenom društvu susreću – kaže Marijana Mićić iz Udruženja ženska inicijativa „ŽIZ“.

– Jedno od prava deteta je pravo na kulturu, a budući da smo danas imali priliku da gledamo pozorišnu predstavu i da znamo da mnoga deca, govoreći u globalu,  nemaju mogućnost da idu u pozorište i slične ustanove, simbolično smo dali signal da bi kultura morala da bude dostupna svima – dodala je Kristina Ristoski glavna vaspitačica u Vrtiću „Dečija Radost“.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh