I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Šaljivim turnirom u još jednu ozbiljnu sezonu – Strelci „Bečkereka 1825“ ovako započinju godinu (VIDEO)

Po dobroj staroj uhodanoj tradiciji strelci SD „Bečkerek 1825“ na veseo način ulaze u Novu godinu.

Nakon novogodišnjeg slavlja takmičari, prijatelji i poštovaoci članova ovog kluba okupili su se da se pre svega druže i čestitaju jedni drugima, a potom se i zabave na specifičnom turniru na kom važe posebna pravila, bolje reći ne važe ni jedna zvanična streljačka pravila. U pitanju je svakako nezvanično ali ništa manje popularno takmičenje osmišljeno radi okupljanja strelaca i prijatelja kluba tokom novogodišnjih praznika. Tokom šaljivog turnira dozvoljeno je ometanje i zadirkivanje strelca, doduše bez direktnog fizičkog kontakta, cilj je pogoditi „jedinicu“, a ne centar. Takav zadatak je podjednako težak kao i pogoditi sam centar, a uz pomenuto ometanje još je i teže. Ovoga puta u datoj situaciji najbolje se snašao mladi Aleksej Stanojević.

Uspešnom održavanju turnira pomogli su JKP „Čistoća i zelenilo“ i Sportski savez Grada Zrenjanina.

 

Fordomanija

 

Još jedna sezona na krilima mladih strelaca

Članovi SD “Bečkerek1825“ postigli su u protekloj sezoni više nego dobre rezultate. Kao i svih prethodnih godina akcenat je na radu sa mladim takmičarima što se iznova pokazuje kao pravi potez jer upravo mladi i postižu najbolje rezultate. Neki od najistaknutijih rezultata u prethodnoj 2019. godini su sledeći: Prvenstvo Vojvodine MK Puška pioniri i pionirke – Marija Pajčić sa 255 krugova osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji 30 metaka ležeći, dok je Una Bjekić sa 237 krugova bila 6.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Bio je to odličan uvod i priprema za prvenstvo Srbije na kom je Marija Pajčić u istoj disciplini sa 268 krugova osvojila prvo mesto i zlatnu medalju, a Una Bjekić sa 249 krugova i to uz činjenicu da je bila najmlađa takmičarka bila 5.

 

Seniori uvek standardni – pri ili na vrhu

Seniorske ekipe su u najzahtevnijim disciplinama takođe ostvarili dobre rezultate. Na Prvenstvu Srbije poluautomatskom i vojničkom puškom ekipa u sastavu Dragan Grozdanov 247 krugova, Tibi Čisar 247 krugova i Mateja Rackov 252 kruga ekipno je osvojila 3. mesto u disciplini PAP puška. Ekipa u sastavu Dragan Grozdanov 173 kruga, Mateja Rackov 166 i Zoran Kostovski 177 osvojila je 2. mesto u disciplini vojnička puška ležeći stav. U toj disciplini Zoran Kostovski pojedinačno je osvojio 3. mesto, a Tibi Čisar bio je treći u kategoriji veterana.

Sezona gađanja vazdušnim oružjem je uveliko u toku, završava se tokom ove godine, a trener Grozdanov ističe da su Marija Pajčić i Una Bjekić već obezbedile učešće u finalu standardnom vazdušnom puškom, dok Una Bjekić visoko kotira i serijskom vazdušnom puškom u kategoriji pionirki.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh