I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Sačuvajte zdravlje, ostanite kod kuće, zapevajte – poruka iz MC „Bolero“ (VIDEO)

Korona virus odnosno vanredno stanje koje je proglašeno zbog pandemije, a samim tim izolacija i ostanak kod kuće jako su uticali na promenu načina života i svakodnevnih navika.

Hteli, ne hteli zatvorenost u stanu ili kući mnogi prihvataju na ovaj ili onaj način ali je pokrenula i mnoge naše sugrađane na razne aktivnosti ne bi li situaciju učinili lakšom i podnošljivijom.

Nemali je broj volontera koji su se javili ne bi li pomogli najstarijim sugrađanima koji ne smeju da napuštaju svoje domove, veliki deo sugrađanki uz pohvalan broj muškaraca prionuo je na posao šivanja maski, a zaljubljenici u 3D štampu svoj doprinos daju štampanjem vizira za medicinsko osoblje.

Gotovo istog časa kada je uveden „policijski čas“ grupa entuzijasta, muzičara, što bivših ili sada aktivnih rešila je da na svoj način skrene misli publike sa „crnih “ tema. Oni su na Facebook-u osnovali grupu „Muzikom protiv korone“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Bivši i sadašnji „Bolerovci“ poslali su svoju poruku podrške

Sličan motiv pokrenuo je i nekadašnje polaznike Muzičkog centra „Bolero“, centra koji je kroz nekoliko decenija muzički obrazovao i vaspitao više desetina devojčica i dečaka. Mnogi od njih danas su profesori, vaspitači ili se na neki drugi način bave muzikom ali i oni koji nisu u muzičkim vodama taj period pamte kao jedan od najlepših u životu. U njihovo ime vaspitač prof Ivica Petrov uputio je kratku i jednostavnu poruku svima koji sada preživljavaju trenutke u izolaciji. – Želimo da na svoj način, serijom pesama i kompozicija svima ulepšamo ove trenutke u izolaciji i doprinesemo boljem raspoloženju. Neka vam deca na snimcima budu lek za dušu sada, kao što je to bilo i pre 21 godinu kada smo na sličan način podizali moral građana u vreme NATO agresije – izjavio je prof Petrov.

Ovako izgleda kolaž sklopljen u MC „Bolero“.

MC „Bolero“ 1999. u vreme NATO agresije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh