I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Preko 300 učenika na ergometrima – sjajna promocija veslanja (VIDEO)

Aviv Park bio je domaćin školskog prvenstva Zrenjanina u vožnji veslačkih ergometara.

Više od 300 učenika osnovnih i srednjih škola takmičilo se u ovoj specifičnoj sportskoj delatnosti koju veslači praktikuju tokom zimskog perioda dok se ne može na vodu. Organizator Veslački klub „Begej 1883“ na ovaj način promovisao je fizičke aktivnosti među decom, a ujedno i veslanje kao izuzetno zdrav sport.

– Izuzetno je lepo videti ovoliko dece na jednom mestu, a ujedno je i velika čast za naš klub da smo animirali ovoliko dece, naravno u saradnji sa školama i Sportskim savezom grada. Ako posle ovoga privolimo makar 10 do 20 dece da dođu u VK „Begeje 1883“ i počnu da treniraju biće to sjajan uspeh – kaže Dane Lužaić predsednik jednog od najstarijih veslačkih klubova u Srbiji.

Fordomanija

Takmičenje je otvorio naš najbolji veslač svih vremena Milorad Stanulov. Činjenica da su ga deca prepoznala i burno pozdravila iznenadila je i njega lično jer odavno se ne pojavljuje u široj javnosti. – Prelepo je videti ovoliko dece koja se bave sportskom aktivnošću, naravno da bi meni bilo draže da ima još više veslača ali svaka ovakva i slična inicijativa vredna je truda – rekao je Stanulov obraćajući se takmičarima i pozivajući ih da se što više bave sportom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Takmičare su pozdravili i Vukosava Đapić Atanacković ispred Sportskog Saveza Zrenjanina, Nebojša Jevremović generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije i Jovan Lekić ispred Saveza za školski sport i Olimpijsko vaspitanje. Samo takmičenje svojim učešćem podržali su i prijatelji „Begeja“, članovi VK Danubius iz Novog Sada.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh