I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Predstava „Tramvaj zvani želja“ izmamila ovacije prepunog pozorišta (VIDEO)

Nakon nedavne premijere predstave „Nemam da platim i neću da platim“ na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, zrenjaninska publika uživala je i  premijernom izvođenju  komada Tenesi Vilijamsa „Tramvaj zvani želja“.

Ogromno interesovanje publike potvrdile su dupke pune i pretpremijerno i premijerno izdanje predstave čiju režiju potpisuje Lilijana Ivanović.  – Ovo je jedan od 4 teksta koji su bili moja studentska ljubav i ovo je jedan za koji sam oduvek imala želju da ga uradim. Za mene su Čehov i Williams dva ponajbolja dramska pisca u novijoj dramskoj literaturi i nije slučajno što sam od Williamsa već uradila „Staklenu menažeriju“ i „Tetoviranu ružu“. Jako je teško naći pozorište koje ima dobru podelu za ovu predstavu jer ako nemate dobru Blanš Diboa i Stenlija Kovalskog pa i ostale uloge koje su veoma zahtevne, onda je bolje i da ne radite ovu predstavu. Srećom u zrenjaninskom pozorištu našla sam izvrsne tumače za sve uloge – kaže režiserka Lilijana Ivanović koja iza sebe ima 268 predstava.

– Zaista sam prijatno iznenađena ovolikim interesovanjem i prepunom salom pozorišta pogotovo na pretpremijeri što baš i nije uobičajeno. Uložili smo ogromnu energiju u predstavu i ako publika oseća makar pola od toga uradili smo dobar posao – zaključuje Ivanovićeva.

PerSu marketi

Predstava Tramvaj oduševila mnoge

Glumački ansambl predstave čine Sanja Radišić (Blanš Dibua), Jelena Kesić (Stela Kovalski), Stefan Juanin (Mič) i Daniel Kovačević (Stenli Kovalski), Milan Kovačević (doktor), Ivana Titin (Junis – glas).  – Publika uvek voli da dođe u pozorište, pogotovo ako je to nešto što već zna kao što je Tenesi Vilijams. Oni baš zato žele da vide kako su glumci likovima tog pisca dali svoju krv, meso i znoj, kako su pročitali te emocije i kako ih kanališu i formiraju na sceni – kaže Daniel Kovačević koji u ovoj predstavi igra Stenlija Kovalskog.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh