I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Početkom februara Festival čvaraka u Mužlji (VIDEO)

Tradicionalni, osmi po redu Festival čvaraka biće održan 2. februara na Sportskom centru „Lehel“ u Mužlji.

Domaćini manifestacije su članovi Udruženja porodičnih gazdinstava „Klaster Fokus“ i nekoliko civilnih organizacija, a cilj događaja jeste predstavljanje seoskog i salaškog turizma, prezentacija bogate trpeze i svega što su ovdašnji vredni žitelji pažljlivo čuvali od davnina do danas.

Ljubitelji zimskih domaćih jela će već od 10h moći da kupe pečene kobasice i mekike, a od 12h da uživaju u ukusima mužljanskog ovčijeg paprikaša.

I Taxi Zrenjanin

Takmičenje u pravljenju domaćih čvaraka počeće u 11h. Organizatori će učesnicima obezbediti 10 kg slanine, od koje će takmičari žiriju morati da predaju po 150 gr čvaraka i isto toliko slanine. Takmičarima je dozvoljeno da budu kreativni i da ono što predaju žiriju, bude dekorisano, lepo i na oko. (Kotizacija za takmičenje iznosi 1600,00 dinara, a prijave takmičara se vrše na broj telefona: 063/460745)

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Čuvajući i negujući tradiciju ovdašnjih meštana, domaćini će zajedno sa mališanima vrtića „Snežana“ i„Cvrčak“ , učenicima Osnovne škole „Servo Mihalj“, mladim bičevaocima i svim zainteresovanim organizacijama i udruženjima od 11h od centra naselja u tradicionalnim maskama i uz pratnju muzičara „ispratiti“ ovogodišnju zimu. U okviru tog posebnog ispraćaja, žiri će izabrati i nagradom obradovati vlasnike najkreativnijih maski.

Posetioci će tokom manifestacije moći da kupe domaće pečene čvarke i da uživaju u njihovom ukusu i mirisu. Pored čvaraka, prisutni će moći da probaju i kupe ostala tradicionalna zimska jela – šunke, kobasice, slanine, sir, koja će, uz vrhunsku uslugu prijatnih i ljubaznih vinara, moći da zaliju domaćim, kuvanim vinom.

Više zanimljivosti i atmosferu sa prošlogodišnje manifestacije pogledajte u našem video prilogu:

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh