I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nenad Živanov prvi do Bogojavljenskog krsta, svi učesnici su pobednici (VIDEO)

Među rekordnim brojem učesnika ovogodišnjeg plivanja za Bogojavljenski krst, njih 48-oro, najviše sreće da prvi dopliva imao je Nenad Živanov iz Zrenjanina.

Sveti obred jednog od najvećih hrišćanskih praznika započet je liturgijom i osveštanjem vodice u Hramu Svetog arhangela Mihaila, a potom i litijom ulicama grada do jezera u centru. Sve učesnike ohrabrili su i pozdravili organizatori događaja ispred Pravoslavne crkvene opštine, gradske uprave i Kulturnog centra Zrenjanina. U ovogodišnje Bogojavljensko plivanje aktivno su se uključili i NIS – podvodni radovi i drugi donatori.

Nenad Živanov dobio je na poklon veliki prelazni krst iz ruku oca Veselina Vlaškog starešine Hrama Svetog arhangela Mihaila i prošlogodišnje pobednice Tijane Sič. Njega je darivao i kum plivanja Dragan Božjak. Živanov je član Plivačkog kluba Proleter, bavi se plivanjem 14 godina, ovo mu je bilo prvo učešće u ovom verskom obredu, a planira da u Subotici studira za trenera. Pogledajte u video prilogu atmosferu sa Bogojavljenskog plivanja.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh