I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Marcelo Bedoni i Bora Otić na vatrenoj liniji (VIDEO)

Tradicionalnim turnirom u gađanju ćupova na Gradskom strelištu u Zrenjaninu otvorena je nova sezona gađanja vatrenim oružjem. Običaj koji je nastao na ovim prostorima još pojavom prvih streljačkih družina pre dva veka, danas su očuvali samo Zrenjaninci, odnosno Streljačka družina „Bečkerek 1825“, a budući da popularnost ovog turnira iz godine u godinu raste, rukovodstvo ga svake godine dopunjuje novim sadržajima. Uspehu ovogodišnjeg kao i mnogih ranijih turnira doprinela je podrška Pokrajinskog sekretarijata za sport čime je i kvalitet takmičenja doveden na mnogo viši nivo. Turnir je već sam po sebi atraktivan jer je pucanje osim strelcima dozvoljeno i običnim građanima, a o popularnosti i  značaju govori i uvrštavanje turnira u zvaničan kalendar Streljačkog saveza Srbije.

gradsko-streliste

Tokom godina na turniru su nastupali naši najbolji strelci počevši od Jasne Šekarić, Sanje Ivošev, Damira Mikeca, Nemanje Mirosavljeva i drugih i svi su oni u ovoj specifičnoj disciplini u kojoj uspeh zavisi od trenutne inspiracije morali dobro da se oznoje da pokažu svoju svetsku klasu. Na današnjem turniru nastupilo je 14 ekipa. Posebnu pažnju izazvalo je učešće Bore Otića koji je i pre nekoliko dana boravio na našem strelištu snimajući emisiju „Petkazanje“. Logično, on je za ovaj turnir i predvodio svoju tročlanu ekipu istog imena. Rame uz rame bio mu proslavljeni operski pevač iz Ankone kojeg smo već odavno krstili zrenjanincem Marcelo Bedoni. Iskustvo koje obadvojica imaju u rukovanju oružjem pomoglo im je da ovde osvetlaju obraz.

bora-otic

Fordomanija

Prvo mesto ekipno zauzela je domaća ekipa SD „Bečkerek 1825“ u sastavu Đorđe Šari, Tibi Čisar i Dragan Grozdanov, druga je ekipa pod šifrom BZDZ u kojoj je nastupao i Bedoni dok je treća ekipa SK „Uljma“. Pojedinačno najbolji je bio Bogica Gavrilov, drugi je Miroslav Avramov, a treći je Marcelo Bedoni. Pogledajte deo atmosfere sa današnjeg turnira kao i izjave Otića i Bedonija koji su se prvi put okušali u ovoj disciplini.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh