I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Kajakaši veslima, čamcima i talasima oživeli Begej – regata za kraj sezone (VIDEO)

Tradicionalnom revijalnom regatom na Begeju kajakaši su i ove godine obeležili kraj sezone.

Iz kluba čije se prostorije nalaze kod „SUP-ovog“ mosta iznešeni su svi čamci, vesla i oprema te su svi članovi od najmlađih pa do veterana odveslali dva počasna kruga na delu Begeja koji protiče mimo centra grada.

– Na zvaničnim nacionalnim takmičenjima osvojeno 10 medalja, od toga dva srebra i osam bronzanih medalja. Najznazčajniji rezultat napravili su Biljana Vukov u kategoriji juniorki, koja je na prvenstvu Srbije osvojila medalju u jednosedu na 1000 metara, i time obezbedila predsezonske pripreme sa nacionalnom selekcijon za 2021.godinu. Značajan rezultat napravila je Beatrix Orban u kategoriji kadetkinja, 5. mesto na 1000 metara, 6. mesto na 500 metara i 5. mesto na 200 metara. Nikola Kovačević u kategoriji seniora, obzirom da je on prošle godine izašao iz kategorije juniora, u izuzetno jakoj konkurenciji na nacionalnom izbornom takmičenju ostvojio je 4. mesto u B finalu, odnosno 5. mesto među mlađim seniorima na 1000 metara i 7. mesto u B finalu na 350 metara, 9. odnosno 7. mesto među mlađim seniorima. Nametnuo se dobrim rezultatom selektoru Jovanovu, pa se nadamo da će dobrom pripremom za narednu sezonu biti standardni rwprezentativac Srbije – kaže Srđan Đorđević jedan od trenera KK „Begej“.

I Taxi Zrenjanin

Što se tiče same takmičarske sezone, zadovoljni smo ostavrenim rezultatima, naročito time što smo ove godine omasovili pionirski pogon pa sada raspolažemo sa oko 60 takmičara. Nadamo se da ćemo uspeti da zadržimo svu decu, pošto na zimu nemamo baš dobre uslove za trening, pokušaćemo da uz korišćenje gradskog bazena, klupske teretane, trčanja na otvorenom i vožnjom bicikala napraviti plan da takmičarima pored napornog treninga bude i raznoliko u pogledu vežbi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Klub je ostvario dugoročnu saradnju sa iskusnim  trenerom Zoranom Kujundžićem iz Obrenovca, koji će raditi sa starijim takmičarima Nikolom Kovačevićem, Biljanom Vukov i Beatrix Orban.

– Zimsku sezonu  ćemo započeti na vodi, a od Oktobra ćemo trenažni program raditi u teretani „Mladost“ gde ćemo pokušati da povećamo snagu na maksimalan nivo kako bi nivo spremnosti bio takav da se u narednoj takmičarskoj godini ostvare najbolji rezultati. Sledeće godine nas očekuju međunarodna takmičenja, gde velike šanse za odlazak imaju Biljana Vukov i Nikola Kovačević u konkurenciji juniora i mlađih seniora – zaključio je Đorđević.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh