I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Festival „Kvart“, lepota muzike u kvartetu (VIDEO)

U Baroknoj sali Gradske kuće održan je drugi po redu Festival gudačkih kvarteta „Kvart“.

Ovogodišnja manifestacija imala je slogan „Pravo u centar“, a ljubitelji ozbiljne muzike uživali su u izvedbama učenika Muzičke škole „Josif Marinković“, MŠ „Isidor Bajić“, studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada i kvarteta Panonija.

   – Festival je nastao iz želje i potrebe članova kvarteta Panonija da imaju jedan ozbiljan nastup pred domaćom publikom, a i kao logičan sled saradnje sa Akademijom umetnosti Novi Sad i od ove godine sa Muzičkom školom „Josif Marinković“. Zahvalni smo publici koja nas je podržala i pozivamo sugrađane da nas svojim dolaskom u što većem broju podrže i dogodine  – kaže Roni Beraha jedan od pokretača festivala, svojevremeno i stručni saradnik na predmetu gudački kvartet upravo na novosadskoj akademiji.

 

I Taxi Zrenjanin

Publika je mogla da čuje dela Hajdna, Mocarta, Dvoržaka i drugih. Ispred MŠ „Isidor Bajić“ nastupili su Tara Čubrilo – violina,  Maša Filipović – viola, Katarina Badnjar – violina i Aleksa Penić – violončelo, klasa Jelena Filipović. Ispred Akademije umetnosti predstavili su Katarina Milutinović i Zoran Nikolić – violina, Marina Vranješ – viola i Vlada Pavlović – violončelo,  klasa Aleksandra Krčmar Ćulibrk. Kvartet „Panonija“ čine Roman Bugar i Marin Bugar – violina,Aleksandar Stankov – viola i Roni Beraha – violončelo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh