I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Domaćice iz cele Vojvodine takmičile se u pripremi milihbrota (VIDEO)

Udruženje Nemaca “Gros Bečkerek”  bilo je domaćin tradicionalne manifestacije izbora najlepšeg milihbrota odnosno „Dana mlečnog hleba“.

Po 11. put su se domaćice iz cele Vojvodine okupile kako bi prikazale umeće u pravljenju ovog tradicionalnog nemačkog kolača. Kolač pravljen od kvasnog testa i mleka priprema se na taj način vekovima, a ovakva i slične manifestacije osmišljene su da bi se ta lepa tradicija i očuvala.

Ocenjivački žiri milihbrota na mukama

Domaćice iz Zrenjanina, Sombora, Subotice, Bačke Palanke, Kikinde, Sremskih Karlovaca i drugih mesta istini za volju pripremile su izgledom, mirisom i ukusom  jednako primamljive poslastice. Zato je tročlani žiri imao najteži posao da odredi tri najbolja milihbrota. Predsednik žirija, stari kulinarski velemajstor Stevan Švenderman, Imre Nemet te dr Mihajlo Jaks na slatkim mukama proveli su gotovo sat vremena ne bi li doneli tešku i nezahvalnu odluku o najlepšem i  najukusnijem milihbrotu.

I Taxi Zrenjanin

Po njihovoj oceni ove godine treće mesto  osvojila je Roza Bilal, drugoplasirana je Irena Mićić obe iz Zrenjanina, dok je najbolji milihbrot  umesila Smiljana Ratkov iz „Udruženja Nemaca“ iz Kikinde.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Deo atmosfere sa ove manifestacije zabeležili smo u video prilogu

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh