I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Ansambl Kolo po drugi put ove godine oduševio Zrenjanince (VIDEO)

Nacionalni ansambl „Kolo“ predstavio se na radost mnogobrojnih Zrenjaninaca, što je inače retkost, svojim drugim ovogodišnjim koncertom u istom gradu.

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupio je na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina pred, do poslednjeg mesta ispunjenim, gledalištem.

– Godina u kojoj obeležavamo 70 godina postojanja i umetničkog rada bila je veoma dinamična i plodna, možda jedna od najbogatijih u poslednje vreme. Imali smo mnogo turneja i nastupa. Predstoji na turneja po Republici Srpskoj, a eto konstatovali smo da smo dva puta ove godine nastupali u Zrenjaninu, što je retkost ali po ispunjenosti sale vidimo da je to na obostranu radost – kaže jedna od solistkinja „Kola“ Višnja Karaklajić.

Fordomanija

Nacionalni ansambl – „Kolo“ svojim  radom nastoji da  očuva narodnu kulturu kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su i učestvuju  naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici (etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnci) koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentovali su  raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku, muziku  nacionalnih zajednica kao i  sa prostora kako sami članovi ansambla kažu, gde god Srbi žive. Jedna od tehničkih novosti su i uvodni video inserti sa naracijom kojim se objašnjava sve o kompoziciji i koreografiji koju će gledaoci imati prilike da vide.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh