I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Ansambl Kolo po drugi put ove godine oduševio Zrenjanince (VIDEO)

ZrBizNet

Nacionalni ansambl „Kolo“ predstavio se na radost mnogobrojnih Zrenjaninaca, što je inače retkost, svojim drugim ovogodišnjim koncertom u istom gradu.

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupio je na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina pred, do poslednjeg mesta ispunjenim, gledalištem.

– Godina u kojoj obeležavamo 70 godina postojanja i umetničkog rada bila je veoma dinamična i plodna, možda jedna od najbogatijih u poslednje vreme. Imali smo mnogo turneja i nastupa. Predstoji na turneja po Republici Srpskoj, a eto konstatovali smo da smo dva puta ove godine nastupali u Zrenjaninu, što je retkost ali po ispunjenosti sale vidimo da je to na obostranu radost – kaže jedna od solistkinja „Kola“ Višnja Karaklajić.

Fordomanija

Nacionalni ansambl – „Kolo“ svojim  radom nastoji da  očuva narodnu kulturu kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su i učestvuju  naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici (etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnci) koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentovali su  raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku, muziku  nacionalnih zajednica kao i  sa prostora kako sami članovi ansambla kažu, gde god Srbi žive. Jedna od tehničkih novosti su i uvodni video inserti sa naracijom kojim se objašnjava sve o kompoziciji i koreografiji koju će gledaoci imati prilike da vide.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh