I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Alisin čudesni bend oduševio zrenjaninsku publiku (VIDEO)

Bračni i muzički par Ana Vrbaški i Marko Dinjaški – „Alice in Wonderband“, u okviru turneje „Rikataka, novi balkanski ritam“ gostovao je sinoć u Zrenjaninu. Neobičnim  spajanjem scenskog pokreta i muzike, koristeći telo kao instrument, po čemu su njihovi nastupi jedinstveni u Srbiji, fascinirali su zrenjaninsku publiku, za koju imaju samo reči hvale. Duo „Alice in Wonderband“ nikoga sinoć nije ostavio ravnodušnim, a sudeći po interesovanjima kulturnih poslenika u našem gradu, Zrenjaninci će imati priliku da ih gledaju ponovo, najverovatnije u komičnom mjuziklu „Kiss“.

Alice in Wonderband

Body percussion – Telo kao ritmički instrument

Ideju da muzičke instrumente koje su koristili u svojim nastupima zamene sopstvenim telima, donela je Ana iz Varšave…

„Na početku naše muzičke karijere, Marko i ja smo se bavili samo muzikom i nastupali smo kao muzički sastav. Kasnije smo počeli da se interesujemo za pozorište i ta ljubav prema teatru, u širem smislu reči, scenskom pokretu, plesu, muzici, je dovela do ideje telesnih perkusija. Naime, dobila sam priliku da budem deo umetničkog projekta u Varšavi, koji je podrazumevao medjunarodnu razmenu umetnika, i u okviru kojeg sam učestvovala na jednoj od radionica – telesne perkusije. Odmah sam se oduševila ovom idejom, a pogotovo se oduševio Marko, jer je to otvaralo neke nove mogućnosti kojima smo oboje težili. Odjednom smo se osetili oslobodjeno. S jedne strane, nije više bilo potrebe za nošenjem silnih kabastih instrumenata, jer smo ih zamenili svojim telima, a s druge strane, mogli smo da se posvetimo pokretu, što nas je veoma interesovalo i u čemu smo već imali dosta iskustva. Učestvovali smo na mnogim radionicama koje su se bavile takvim načinom muzičkog izražavanja. Danas I sami držimo takve radionice sa najrazličitijim uzrastima I grupama.

Prva stvar koju smo uradili bila je komični akustični mjuzikl „Kiss“ koji je od ove  godine na redovnom repertoaru SNP-a u Novom Sadu. Sa ovom predstavom smo gostovali u Parizu, Minhenu, Milanu, Rijeci, Samoboru, Baru …

Fordomanija

Povratak prirodi

Da izuzetnu stvaralačku umetnost gotovo uvek prati i jedno posebno umeće – umetnost življenja, bračni par Ana i Marko potvrdjuju svojim primerom. Naime, oni su za svoj životni i umetnički atelje odabrali prirodu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Mi smo oboje iz Novog Sada, ali smo se pre dvadeset dve godine preselili u prirodu. Ovo je jako bitno i ključno u našim životima. Mi živimo na obodu Nacionalnog parka „Fruška gora“, u jednoj vikendici blizu Stražilova. Ovakav način života svakako nije jednostavan ali nije ni u gradu. U prirodi je potrebno da budete sam svoj majstor. Mi imamo samo struju državnu, a sve ostalo  smo morali sami da obezbedimo. Posle dvadeset dve godine života u prirodi smo to i naučili, postali jači, i svu energiju koju smo tamo nakupili, mi možemo da je pokažemo i na sceni“.

Rikataka, novi balkanski ritam

U čudesnom bendu Ane i Marka, Alisa je sinoć bila zrenjaninska publika. Bilo je to zajedničko, ritmičko putovanje Balkanom, koje nije moglo ostaviti ravnodušnim nikoga.

„Rikataka,novi balkanski ritam je naš drugi projekat. Sa ovim koncertom smo trenutno na turneji, u okviru koje smo večeras ovde u Zrenjaninu. Zrenjaninska publika je divna. Za razliku od nekih gradova, ovde je publika aktivna i vrlo muzikalna, veoma lako prati ritam, tako da je ovo sve i za nas bilo jako lepo iskustvo. Kao da smo zajedno vežbalii i poveli sa nama hor. Tako je zvučalo.”

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh