I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

AKCIJA: Uštedite 700 dinara na kupovinu bazenske hemije (VIDEO)

Diskont kućne hemije Helena ima najpovoljnije cene bazena, opreme i hemije za bazene u gradu. 

Leto i sezona kupanja su pred nama. Nema lepših trenutaka nego kada je porodica na okupu. Kada našu decu gledamo srećnu i nasmejanu kako se kupaju u svom bazenu, jer najsigurnije je kod kuće, pravi je momenat za kupovinu bazena i pripremu vode u bazenu.

Sezonska akcija

Predlažemo da pripremu vode u bazenu počnete u narednih sedam dana jer je u toku sezonska akcija. Naime, kupovinom četiri kanistera  hlora od po 10 litara  i jednog litra Multifloka (sredstva za skupljanje prljavštine), količine koja je dovoljna za celu sezonu, ostvarujete uštedu od 700 dinara jer Algicid (sredstvo za sprečavanje rasta algi) tada dobijate za samo 1 dinar.

I Taxi Zrenjanin

Kada dođu visoke temperature, vaša deca će poželeti da se kupaju, a vi ćete taj momenat spremno dočekati. Kada temperatura vazduha bude visoka mnogi će spas od vrućine pokušati da pronađu u bazenu u dvorištu kuće. Da bismo bez bojazni mogli da se kupamo u kućnim bazenima neophodno je da oni budu adekvatno pripremljeni i da se voda u njima održava na pravilan način. Hemiju za bazene i svu prateću opremu moguće je nabaviti u diskontu kućne hemije Helena po najpovoljnijim cenama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Priprema bazena za kupanje

Pre punjenja neophodno je dobro oprati i očistiti bazen.

“Površine bazena – kako zidove, tako i dno treba prebrisati ili isprskati rastvorom Algicida od 0,2 posto. Tek onda se pristupa punjenju bazena vodom. Kada se bazen napuni, radi se dezinfekcija vode tečnim natrijum hipohloritom, koji se svih ovih godina pokazao kao najbolje sredstvo za uništavanje bakterija koje mogu štetno da utiču na zdravlje kupača. To je takozvani “šok tretman” koji podrazumeva da se litar natrijum hipohlorita sipa na kubik vode. Kako se nakon sipanja natrijum hipohlorita u vodi bazena nalazi velika koncentracija hlora, treba sačekati 48 sati, da se stabilizuje koncentracija hlora u vodi. Treba znati da vremenom hlor nestaje iz vode, a da je intenzitet nestajanja brži na visokim temperaturama. Pumpa treba da radi sve vreme da bi se voda što bolje izmešala”, kaže Radovan Antin, vlasnik firme „Helena Graf”.

“Nakon toga treba dodatno sipati Algicid i to u razmeri od 2 dcl na 10 kubika vode za prvo sipanje, odnosno 1 dcl Algicida na 10 kubika vode, svakih 7 dana za održavanje vode u bazenu. Algicid će sprečiti nastajanje algi u bazenu. Dešavalo se da ljudi u julu, avgustu, kada je sezona već uveliko krenula i kada deca jedva čekaju da uđu u vodu, žele da bazen odmah bude spreman za kupanje. To ne bi smelo da se radi, jer bi u suprotnom moglo da dođe do iritiranja kože i očiju. Iz tog razloga je jako važno da se voda u bazenu pripremi na vreme. Najbolji momenat za to je sada dok je napolju još relativno hladno i dok temperatura vode nije za kupanje”, dodaje naš sagovornik.

Održavanje bazena tokom sezone kupanja

Kada je bazen napunjen i spreman za kupanje, uživanje može da počne. Ono ne bi moglo da traje čitavo leto da se bazen ne održava kako treba i da voda u njemu nije zdravstveno bezbedna.

“Da bismo imali ispravnu vodu u kojoj je moguće kupanje, na svakih sedam dana u bazen se sipa Algicid u razmeri 1 dcl Algicida na 10 kubika vode. Kada je u pitanju hlor, održavanje podrazumeva unošenje 1 dcl Natrijum hipohlorita na kubik vode svakodnevno kada je temperatura vazduha iznad 25 stepeni. Kada je spoljna temperatura ispod 25 stepeni onda se 1 dcl hipohlorita dodaje na svaka 2-3 dana. U ponudi imamo i merače koji pokazuju – kontrolišu nivo hlora i pH vode. Stručno osoblje u diskontu kućne hemije Helena će svima objasniti kako se koristi svaki od naših preparata. Takođe, na njima se nalazi i deklaracija koju treba pratiti”, objašnajva Antin.

“U ponudi imamo i proizvod koji može da pomogne u održavanju čiste vode u bazenu. Postoje mehaničke nečistoće kao što su trunje, bube, lišće, trava, koje vetar nanosi ili se unosi čestim ulascima i izlascima iz bazena. Takođe, postoje i mikro čestice koje filter ne može da zadrži što može da učini vodu mutnom. Zato imamo proizvod koji se zove Multiflok. Njegova uloga je da prikuplja svu prljavštinu na pojedinim mestima u bazenu i da je grupiše kako bi filter lakše odradio svoj deo posla. Ukoliko je nečistoća na površini bazena, ona se uklanja mrežicom, koju, takođe, imamo u ponudi. U slučaju da prljavština padne na dno, čišćenje se radi usisivačem za bazene. Naša je preporuka da se nečistoća ukloni dok je na površini, jer je tada najlakše”, dodaje naš sagovornik.

Vrhunski kvalitet hemije za bazene po najpovoljnijim cenama

Osim Natrijum hipohlorita i Algicida koje kompanija “Helena Graf”proizvodi, Multifloka i PH minusa, u diskontu kućne hemije Helena moguće je nabaviti i plavi  kamen –  bakar sulfat, koji baktericidno deluje na vodu, multi tablete, hlorni granulat i još puno toga. U ponudi je i lepak za bazene koji može da zalepi eventualno nastalu rupu u bazenu dok se u njemu nalazi voda, a u slučaju da dođe do curenja. To praktično znači da ne morate da praznite vodu iz bazena kako biste zalepili rupu koju ste primetili.

“Kvalitet naših proizvoda je vrlo visok. Prvi smo počeli da snabdevamo naše sugrađane hemijom za bazene i sa njima smo prisutni na tržištu više od 15 godina. Hlor pakujemo u ambalažu od 5 i 10 litara. Algicid i Multiflok su u pakovanju od 1 litra. Osim hemije za održavanje bazena, u našem diskontu mogu da se kupe i bazeni, pumpe, filteri, prekrivači za bazene, mišići za decu, šlaufi… U  narednom periodu organizovaćemo nedeljne akcije i nagradne igre o kojima ćemo kupce obaveštavati putem Fejsbuk stranice Helena Graf doo”, najavljuje Antin.

Diskont kućne hemije Helena nalazi se na adresi Ive Lole Ribara 28.

Radno vreme diskonta je od 9-17 sati.

Telefon: 023 515903

Više informacija o proizvodima moguće je pronaći na sajtu www.helenagraf.rs i fejsbuk stranici Helena graf doo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh