I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zvonko Bogdan peva osmog marta u Bečkereku

Dan žena, petak 8.mart u restoranu „Bečkerek“ rezervisan je za koncert „zvezde koja ne tamni“,koncert maestra Zvonka Bogdana.

zvonko bogdan

Ogranizatori ističu da svaki grad ima svoj sava centar, aludirajući metaforično na to da je sava centar u Zrenjaninu restoran „Bečkerek“. Dodaju i da je maestro Zvonko Bogdan odao veliku čast ovom restoranu, ustupivši mu ovako značajan datum za nastup – dan žena 8. mart.

Ovog puta organizatori su koncert nazvali „Prošle su mnoge ljubavi“, a barda starogradske muzike pratiće tamburaški orkestar RTV Vojvodine pod upravom koncert majstora Mileta Nikolića.

PerSu marketi

Poslednje gostovanje u našem gradu Zvonko Bogdan je imao prošlog 7. decembra u prepunoj sali ovog restorana, a karte su bile prodate u rekordnom roku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zvonko je svoju višedecenijsku karijeru gradio na nedvosmisleno vernom odnostu prema publici, te nije čudo što i dalje u restoranskom obliku njegov glas se može čuti više od 2 sata u pratnji tamburaškog orkestra RTV Vojvodine i dva koncert majstora, dok kompletan tamburaški performans traje gotovo 4 sata.

Zanimljivo je i to što će ovaj petnaesti po redu koncert osim što je jubilaran biti i najveći do sada jer će biti održan u proširenom kapacitetu restorana koji odnedavno broji čak tristotine sedećih mesta.

Cena rezervacije po osobi izosiće 1700 din, dok se večera i piće posebno naplaćuju. Na ovaj način omogućena je povoljnija cena ulaza bez menija za one koji žele da uživaju uz po koju čašicu i dobru starogradsku pesmu. Cenovnik pića i hrane biće primeren Zrenjaninskoj kupovnoj moći i uskladjen sa redovnim restoranskim cenama.

Organizatori posebno ističu odličnu ponudu na „Vinskoj karti“ i najbolja vina sa Bisernog ostrva.

Telefon za informacije i rezervacije je 063266055

Čuvar naših uspomena

Zvonko Bogdan je rođen u Somboru 5. januara 1942. godine. Odrastao je na salašu svoga dide, gde je proveo vreme do polaska u školu i, kako se kasnije pokazalo, najlepši deo detinjstva i života. Uspomene na te dane i danas su živih i vedrih boja.Zvonko Bogdan je mogao biti glumac, ali se opredelio za muziku. Pored toga što je poznat kao interpretator, on je i kompozitor, pesnik i jedan od najboljih trenera i vozača kasačkih konja u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji. Osim konja, njegova ljubav su i golubovi pismonoše.

Sve kompozicije Zvonka Bogdana vezane su za njemu značajne trenutke u vremenu, ljude i događaje.

1971. godine napisao je jednu od svojih prvih pesama – „Ej salaši na severu Bačke“. Zatim slede: „Govori se da me varaš“ (posvećena ujaku), „Već odavno spremam svog mrkova“, „Ne mogu se tačno setit leta“, „Jedan stari kontrabas“, „Markova čežnja“, „Otvori prozor ljubavi moja“, „Tamburice moja“, „Prošle su mnoge ljubavi“ (posvećena ćerki Evelini), „Život teče u laganom ritmu“…
Zvonko Bogdan je snimio 11 LP ploča, 5 singl ploča i mnoštvo kaseta i CD-a u raznim izdanjima. Najviše snimaka ima sa tamburaškim orkestrom Radio Televizije Vojvodine (nekada Tamburaški orkestar Radio Novog Sada, pod upravom Janike Balaža).Sarađivao je i sa orkestrima „Veseli Vojvođani“ pod upravom Lučijana Petrovića i cimbalistom Mirče Ardeljanuom iz Rumunije, Orkestrom Radio Beograda pod upravom Ljubiše Pavkovića, Orkestrom Branka Belobrka…Kruna muzičkog stvaralaštva Zvonka Bogdana je LP ploča snimljena 1974. godine sa najboljim primašem Mađarske, Šandorom Lakatošem.
Poslednjih nekoliko decenija Zvonko Bogdan najviše nastupa sa tamburašima Radio Novog Sada. Imao je sporadičnih nastupa sa „Zagrebačkim tamburašima“ iz Hrvatske, kao i sa tamburašima iz Subotice „Hajo“ i „Ravnica“.
Učesnik je nekoliko stotina dobrotvornih koncerata.

Zvonko Bogdan je dobio nebrojeno mnogo nagrada i priznanja:

1976. Zlatna značka Turističkog saveza Grada Beograda za najboljeg zabavljača;
2007. Nagrada „Pro urbe“ Subotica;
2007. Srebrno priznanje za album „Ko te ima, taj te nema“;
2009. Specijalno priznanje Evropskog Saveza tamburaške muzike (Kumanovo);
2011. Subotički Oskar popularnosti dodelio je Zvonku Bogdanu specijalnu plaketu i medalju kao najpopularnijem „sinu Panonske ravnice“ i „zemaljskoj legendi“.

Drugi o njemu :

Lučijan Petrović: „Zvezda koja ne tamni…“
Ljubiša Pavković: „Sve što sam od njega zapamtio, to je božija lepota…“
Džeri Grčević: „On ljudima daje nadu…“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh