I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Žrtva trgovine ljudima može biti svako

Trgovina ljudima postaje sve ozbiljniji društveni problem i jedna od najprofitabilnijih kriminalističkih radnji na svetu.

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, danas je u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana tribina o značaju sprečavanja širenja ovog gorućeg problema.

Prema rečima stručne saradnice Crvenog krsta Zrenjanin i trenera u Programu borbe protiv trgovine ljudima, Jelene Lugonje, ova organizacija je godinama unazad aktivno uključenja u napore da se spreči trgovina ljudi i da se umanje posledice po žrtve.

PerSu marketi

-Osnovni cilj aktivnosti Crvenog krsta Zrenjanin ogleda se pre svega u širenju svesti i znanja među mladima o ovom problemu, jer upravo oni predstavljaju potencijalne žrtve trgovine. Bitna je edukacija pojedinaca kako bi na vreme prepoznali oblike trgovine, u cilju adekvatnog suprostavljanja i reagovanja – istakla je Lugonja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Volonterka Crvenog krsta u Programu borbe protiv trgovine ljudima, Isidora Arvai, prisutnim srednjoškolcima i zainteresovanim građanima predstavila je složenost problema, položaj žrtava, načini prevencije i borbe protiv trgovine ljudskim bićem.

Na tribini je učestvovao i predstavnik Policijske uprave Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh