I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Žrtva trgovine ljudima može biti svako

Trgovina ljudima postaje sve ozbiljniji društveni problem i jedna od najprofitabilnijih kriminalističkih radnji na svetu.

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, danas je u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana tribina o značaju sprečavanja širenja ovog gorućeg problema.

Prema rečima stručne saradnice Crvenog krsta Zrenjanin i trenera u Programu borbe protiv trgovine ljudima, Jelene Lugonje, ova organizacija je godinama unazad aktivno uključenja u napore da se spreči trgovina ljudi i da se umanje posledice po žrtve.

Fordomanija

-Osnovni cilj aktivnosti Crvenog krsta Zrenjanin ogleda se pre svega u širenju svesti i znanja među mladima o ovom problemu, jer upravo oni predstavljaju potencijalne žrtve trgovine. Bitna je edukacija pojedinaca kako bi na vreme prepoznali oblike trgovine, u cilju adekvatnog suprostavljanja i reagovanja – istakla je Lugonja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Volonterka Crvenog krsta u Programu borbe protiv trgovine ljudima, Isidora Arvai, prisutnim srednjoškolcima i zainteresovanim građanima predstavila je složenost problema, položaj žrtava, načini prevencije i borbe protiv trgovine ljudskim bićem.

Na tribini je učestvovao i predstavnik Policijske uprave Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh