I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

ZREPOK: Potpisan ugovor sa novim stipendistom

Nakon završene „Letnje stručne prakse 2018“, ocene projektnih radova i izbora najboljeg studenta, u prostorijama „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora sa novim stipendistom tog Udruženja.

Reč je o Stefanu Hodobi, studentu koji je praksu obavljao u kompaniji „Neimar“, bavio se rešavanjem problema mlevenja, transporta i skladištenja sušenog škarta opeke. Hodoba je mladi inovator, student mašinskog inženjerstva koji je za odbranu projektnog rada napravio i maketu projektovanog sistema.

– Prepoznavanje problema i identifikacija potencijalnih mesta otkaza nije jednostavan zadatak i po svom značaju identičan je sa tehnološkim inovacijama. Cilj mog projekta bio je da se izbegne upotreba kreča kao sastojka koji utiče na smanjenje vlažnosti zemlje i totalno iskorištenje škarta, opekarskih proizvoda, nastalog u sušari, pojasnio je mladi stipendista.

On je istakao zadovoljstvo što je imao veliku podršku firme u kojoj je obavljao praksu i što je osvojio prvo mesto u okviru ovog projekta, čiji su benefiti veoma podsticajni za studente.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Prilikom potpisivanja ugovora sa pobednikom osmog ciklusa projekta „Letnja stručna praksa“, Dragoljub Bjeloglav ispred Udruženja ZREPOK, istakao je važnost ovog projekta rekavši da firma Neimar firma od početka prima studente na praksu, i da je konkretno u Stefanovoj situaciji njegov mentor takođe bio učesnik Letnje stručne prakse, dok je aktuelna direktorka Neimara, Mlađa Asimi, bila polaznik ZREPOK-ove prakse 2014. godine

Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ je Stefana nagradilo stipendijom u ukupnom godišnjem iznosu od 120.000,00 dinara koje će se isplatiti u 10 jednakih mesečnih rata, dok će Fakultet obezbediti besplatne master studije.

Osim pobednika, i drugi studenti ističu koliko im je značilo ovakvo iskustvo. Deo njih je i nakon završetka ovog projekta, angažovan honorarno u firmama u kojima su radili praksu, a ima i onih kojima je ovaj projekat obezbedio stalni radni odnos.

Članovi ZREPOK-a su izuzetno zadovoljni što je i ove godine realizovan projekat „Letnja stručna praksa“ i naglasili su da je izuzetno značajno to što se projekat proširuje i na firme koje nisu u sastavu „ZREPOK-a“. Konkretno, projektu su se pridružile kompanije članice udruženja „Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina“.

Na današnjem događaju su nosioci projekta „Letnje stručne prakse“, „ZREPOK“ i Tehnički fakultet potvrdili da će ovaj projekat sigurno biti nastavljen i u budućnosti.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh