I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

ZREPOK podstiče projekte sa ciljem ozelenjavanja javnih površina

Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK u cilju unapređenja uslova života građana Srednjobanatskog upravnog okruga i podizanja svesti o značaju zelenih površina i životne sredine, putem finansijske pomoći dodeljivaće donacije projektima, koji podstiču uključivanje građana u uređenje i ozelenjavanje javnih površina.

Skupština Zrenjaninskog poslovnog kruga-ZREPOK zato je raspisala  Javni poziv za dostavljanje predloga projekata za finansiranje projekata u cilju unapređenja životnog okruženja građana.

Obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 300,000.00 dinara za naknadu troškova (refundaciju troškova) kupovine:
– 1. Ukrasnog višegodišnjeg sadnog materijala (drveće, žbunje, perene). Sredstva za ovu namenu mogu koristiti svi nosioci projekata.

– 2. Sadnica voćaka za podizanje manjeg voćnjaka. Sredstva za ovu namenu mogu koristiti jedino osnovne i srednje škole.
Podnosioci predloga projekta mogu biti: Registrovane ustanove / udruženja sa sedištem na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Obavezna dokumentacija:
1) popunjen naš Prijavni formular, sa podacima o odgovornom licu za realizaciju projekta, overen pečatom ustanove / udruženja i potpisom zakonskog zastupnika ustanove / udruženja.
Prijavni formular nalazi se web sajtu www.zrepok.rs ili se može  dobiti e-mailom.

Informacija o lokaciji, fotografije trenutne situacije na predmetnoj lokaciji su poželjne, uticaće na izbor predloga projekta. Predlog projekta dostavlja se na srpskom jeziku, popunjen obavezno na računaru i na propisanom prijavnom formularu. Preporučujemo Vam da u vaš projekat uvrstite volonterski rad.
Vreme realizacije projekta sa kojima se udruženja ili ustanove prijavljuju mogu trajati maksimalno 60 dana, počev od dana potpisivanja Protokola o saradnji.

Prijavni formular može se dostaviti poštom, preporučeno na adresu:
Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK Kralja Aleksandra I Karađorđevića 15/3 23000 Zrenjanin

Važne informacije:
· Ustanova / udruženje treba da podnese prijavu u sopstveno ime. Ukoliko drugo pravno ili fizičko lice podnese prijavu u tuđe ime, ona neće biti razmatrana.
· Ustanova / udruženje se može prijaviti sa samo jednim predlogom projekta.
Kriterijumi za dobijanje finansijske podrške:
Pri razmatranju vrednovaće se jasna objašnjenja koja se odnose na:
Dobrobit koju će zajednica imati od projekta kao i to da li predlog projekta:
· ima realističan plan koji je moguće sprovesti
· ima jasnu povezanost ciljeva, zadataka i aktivnosti
· predlaže realističan budžet koji je u skladu sa aktivnostima
Odluku o donaciji donosi komisija formirana od strane ZREPOK-a.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 28. februar 2019. godine do 16 časova.

Za ustanove / udruženja čiji projekti budu bili prihvaćeni, biće obezbeđena sredstva po potpisivanju Protokola o saradnji. Pre potpisivanja Protokola o saradnji, ustanove / udruženja će biti pozvane da pošalju dodatnu dokumentaciju o ustanovi/udruženju (kopiju rešenja o PIB-u, Dokaz o registraciji – izvod iz odgovarajućeg registra kojim se dokazuje ispunjenost uslova kriterijuma). Projektne aktivnosti mogu početi tek nakon što se ova procedura završi. Svi ranije nastali troškovi neće biti pokriveni donacijom.
Nakon završetka aktivnosti predviđenih u projektu, neophodno je da se dostavi finansijski i narativni izveštaj o realizaciji projektnih aktivnosti (u narativnom izveštaju opisati aktivnosti, broj učesnika, ostvarene ciljeve, rezultate projekta, održivost projekta i vidljivost projekta). Komisija ZREPOK-a pregledaće izvršene radove i dostavljenu dokumentaciju i ukoliko utvrdi da odgovaraju podnetom projektu refundiraće troškove navedene u budžetu projekta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh