I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Zrenjaninu solarni park

Belgijska kompanija Electrawind  izgradiće solarni park na teritoriji Zrenjanina, na jednoj od dve ponuđene lokacije – industrijskoj zoni prema Elemiru ili onoj ka Perlezu. Ovo je tokom današnje prezentacije projekta solarnih parkova potvrdio jedan od menadžera Electrawinda, Branko Kurilić.

Ova kompanija zainteresovana je za investiranje u oblasti obnovljivih izvora energije širom Srbije a konkretne projekte  je već realizovala na teritoriji Vojvodine , i to u Alibunaru gde je izgrađen vetropark,  i Inđiji gde je u toku izgradnja firme za preradu biomase – klaničnog otpada. Belgijska kompanija je izrazila želju da u Zrenjaninu izgradi solarni park vredan 20 miliona eura.

– Za otprilike dve nedelje najkasnije, znaćemo tačno gde ćemo početi da radimo. U planu je da se solarni park izgradi do kraja godine, a već početkom sledeće godine regulacioni tim za našu zemlju bi trebao i da usaglasi otkupne cene energije proizvedene na taj način – rekao je Kurilić. Nakon održane prezentacije, gradonačelnik Zrenjanina, doktor Mileta Mihajlov istakao je značaj  buduće investicije.  – Grad Zrenjanin će imati višestruku korist od ovog projekta – na izgradnji će biti angažovane domaće kompanije, bićemo pioniri po pitanju solarnih panela i uposlićemo ljude koji se nalaze na našoj evidenciji za nezaposlene, rekao je gradonačelnik.

U toku  prezentacije potvrđeno je da se u našoj zemlji i u svetu sve više koristi energija vetra, sunca i biomase kako bi se rasteretili postojeći energetski resursi. U Srbiji je priča o novim izvorima energije još uvek u povoju, mada su cene već određene i Elektroprivreda polako stiče naviku da otkupljuje tako proizvedenu energiju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Firma Elektrawind zapošljava 300 stručnjaka u 12 zemalja sveta a centrala joj je u Belgiji.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh