I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Zrenjaninu odobreno 21,3 miliona dinara

ugovor grad zrenjaninMinistar građevine i urbanizma Velimir Ilić potpisao je danas ugovor o finansiranju i sufinansiranju radova na izgradnji komunalnih infrastrukturnih objekata sa predstavnicima dvadesetak gradova i opština, kojima je dodeljeno ukupno 245 miliona dinara. Među njima je i Grad Zrenjanin, ispred kojeg je ugovor potpisao pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.

Prema rečima ministra Ilića, sredstvima će biti finansirani i sufinansirani razni komunalni projekti, poput izgradnje komunalne i kanalizacione infrastrukture.

On je napomenuo da su novac dobile opštine i gradovi koji su bili najažurniji sa dokumentacijom i pozvao ostale zainteresovane da pripreme projekte i prateću dokumentaciju za sledeći krug dodele sredstava, koji će uskoro biti realizovan. Kako je naglasio,  opštine i gradovi koji su dobili sredstva, takođe će moći ponovo da konkurišu.

Darko Karan je nakon potpisivanja ugovora istakao da je reč o sredstvima za izgradnju crpne stanice Centar, potisnog cevovoda i kanalizacije u ulici Cara Dušana i Kralja Petra I Karađorđevića u iznosu od 21,3 miliona dinara. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Grad Zrenjanin je aplicirao za sredstva još u novembru prošle godine i tada je odobreno 16 miliona, a sada još dodatnih 5 miliona dinara. Ministar Ilić je obećao da će nastaviti saradnju iako znamo da je u decembru odobreno 27 miliona dinara za izgradnju socijalnih stanova, Ministarstvo građevine i urbanizma je u ovih šest meseci uložilo u Grad Zrenjanin preko 48 miliona. Ta saradnja se nastavlja i siguran sam da će i u narednom periodu određeni projekti doživeti realizaciju uz pomoć tog ministarstva – rekao je Karan.

Izvor : zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh