I love Zrenjanin

  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninu 2,6 miliona dinara za turistički projekat

ZrBizNet

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o dodeli bespovratnih sredstava gradu Zrenjaninu u iznosu od 2,6 miliona dinara za realizaciju turističkog projekta „Izrada mobilnih štandova, klupa i kućica za izlaganje”.

Potpisivanju je prisustvovao i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

Grad Zrenjanin jedna je od 14 lokalnih samouprava na teritoriji Pokrajine kojima su danas dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala u AP Vojvodini u 2018. godini.

Fordomanija

Cilj dodele bespovratnih sredstava je razvoj turizma na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, podsticanjem lokalnih samouprava za poboljšanje i modernizaciju turističkih potencijala i unapređenje turističke ponude AP Vojvodine.

Pomoćnik gradonačelnika ističe da grad Zrenjanin, osim najveće turističke manifestacije „Dani piva”, tokom godine organizuje čitav niz različitih tematskih manifestacija na centralnim javnim gradskim površinama.

-Često smo u situaciji da izdvajamo značajna sredstva za iznajmljivanje, transport i postavljanje tipskih štandova i kućica od drugih organizacija, ustanova, čak i od drugih opština. Ovim projektom i saradnjom s Pokrajinskom vladom, obezbedili smo sredstva za izradu te vrste mobilijara koji će biti u vlasništvu grada i koristiti se u navedene svrhe – objasnio je Radišić.

Izvor, foto: zrenjanin.rs

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh