I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninu 18,7 miliona dinara za dva projekta

Grad Zrenjanin će za realizaciju dva projekta iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave dobiti 18.680.000 dinara. Novac će biti upotrebljen za projekte – “Uređenje prostora “Nove pijace“ u Zrenjaninu – faza 2” i “Preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda”.

Ugovor o korišćenju sredstava potpisao je gradonačelnik Čedomir Janjić, u prisustvu državnog sekretara Zorana Kasalovića.

“Imali smo četiri cilja konkursa kao i prošle godine. Prvi je u vezi sa komunalnom infrastrukturom. Drugi cilj se tiče uvođenja e-uprave, treći je u vezi sa organizacijom kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija. Četvrti cilj obuhvata projekte koji se baziraju na preventivnom delovanju od prirodnih nepogoda. Opredelili smo ove godine i određena sredstva da nagradimo pojedine lokalne samouprave sa najboljim primerima dobre prakse u oblasti uprave”, objasnio je Zoran Kasalović.

PerSu marketi

Grad Zrenjanin je ovoga puta ostvario sredstva po dva navedena cilja, što je omogućeno i pravilima konkursa. Projekat “Uređenje prostora “Nove pijace“ u Zrenjaninu – faza 2” finansira se u iznosu od 14 miliona dinara. Predstavlja nastavak započetih infrastrukturnih radova i privođenja nameni novog platoa centralne gradske pijace. 4.680.000 dinara opredeljeno je za projekat u okviru četvrtog cilja konkursa – “Preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave za 2020. godinu podržano je ukupno 74 projekta. Oni će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave koji iznosi 520.000.000 dinara. To je za 30.644.000 dinara više nego prethodne godine.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh