I love Zrenjanin

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Dobre Vesti našeg grada

Zrenjaninu 100 stanova i 10 kuća za socijalno ugrožene

U Zrenjaninu će u toku ove i naredne godine biti izgrađeno 100 stanova i 10 kuća solidarnosti, rekao je danas pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.

MINISTARKA KALANOVIC OBISLA GRADILISTE SOMBORSKOG BULEVARA U NISU

Na osnovu ugovora potpisanog između sedam gradova sa Ministarstvom građevine i urbanizma i Agencijom za stanovanje, krajem decembra 2012. godine, Zrenjaninu je pripalo 27 miliona dinara za izgradnju 10 kuća, sa ukupno 420 kvadrata, namenjenih socijalno ugroženim stanovnicima.

Karan je najavio da će radovi početi s prvim prolećnim danima, čim to vremenske prilike dozvole, jer je dokumentacija spremna, a novac je na računu.

PerSu marketi

Na osnovu ugovora potpisanog 2012. godine sa Ministarstvom građevine i urbanizma, Republičkom Agencijom za stanovanje i Svetskom bankom, u Zrenjaninu će do kraja 2014. godine biti izgrađeno 100 stanova za socijalno ugrožene stanovnike. Grad je obezbedio građevinsko zemljište na dve lokacije, u Pančevackoj ulici za 70 stanova i u ulici Žarka Zrenjanina za 30 stanova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Posle završetka izgradnje, Gradu Zrenjaninu će u trajnom vlasništvu ostati 30 stanova, koji će biti izdavani u zakup socijalno ugroženim licima i porodicama. Preostalih 70 stanova biće ponuđeni na prodaju, kako je najavljeno, po neprofitnim uslovima, za oko 500 evra po kvadratnom metru.

Prosečna površina novoizgrađenih stanova u zgradama u Pančevackoj i u ulici Žarka Zrenjanina biće 55 kvadrata.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh