I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninskoj bolnici akreditacija na maksimalni period od sedam godina

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je po drugi put zaredom akreditovana na maksimalan period od sedam godina. Podršku i finansijsku pomoć za sprovođenje akreditacionog postupka pružio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo kao osnivač bolnice.

– Ovo za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i obavezu da u periodu koji sledi zadržimo i unapredimo nivo pružanja zdravstvene zaštite. Samim tim naši sugrađani mogu biti sigurni da su u fokusu zdravstvene ustanove. Naglasiću da akreditacija nije još po zakonu uvek obavezna za svaku zdravstvenu ustanovu, već je reč o nameri i želji naše bolnice da uvede standardizaciju i da se obrati pažnja na visok kvalitet pružanja zdravstvene zaštite i usluga, dr Ivana Tešić, direktorka bolnice.

Dr Ivana Tešić

Akreditacija pomaže organizacijama zdravstvene zaštite da otkriju sopstvene prednosti i mogućnosti napretka, a ujedno i da bolje razumeju ciljeve i složenost svog poslovanja. Kada to uvide, organizacije mogu da se posvete kratkoročnim i dugoročnim planovima za poboljšanje rezultata rada i počnu sa korišćenjem raspoloživih resursa na najefikasniji mogući način.

PerSu marketi

Akreditacijska poseta spoljašnjih ocenjivača trajala je u periodu od 19-23. maja. U proces spoljašnjeg ocenjivanja bila su uključena četiri spoljašnja ocenjivača – vođa Tima za spoljašnje ocenjivanje – Prim.dr Ilija Tripković, specijalista opšte hirurgije (Zdravstveni centar Valjevo), članovi Tima: dr Aleksandra Vračarić – pedijatar pulmolog (Zdravstveni centar Užice), dipl. pravnik Radoš Topalović (Zdravstveni centar Užice) i VMS Tanja Erdeljanović spec. str. sestra – glavna sestra Klinike za ORL-MFH Kliničkog centra Srbije, kao i viši stručni saradnik AZUS-a – spec.struk.medicinska sestra Svetlana Drča.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Rad spoljašnjih ocenjivača se sastojao iz pregleda dokumentacije, razgovora sa timovima i obilaska službi. Takođe su obavljeni razgovori sa fokus grupama pacijenata, zaposlenih i predstavnika partnera zdravstvene ustanove.

-Postoji sve veća težnja pacijenata vezana za njihovu bezbednost, a akreditacija predstavlja način da se osigura bezbedan rad, uređen po procedurama i standardima kvaliteta iza kojih stoji ustanova, rekla je dr Tešić.

Rešenje o akreditaciji Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin izdato je na maksimalan period od sedam godina, odnosno, od juna 2019. do juna 2026. godine. Reč je o rešenju o akreditaciji za 20 oblasti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh