I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninsko pivo od marta u prodaji

Jedan od simbola grada na Begeju, Zrenjaninsko pivo, naći će se u martu na prodajnim rafovima. Kompanija Carlsberg Srbija i Grad Zrenjanin ostvarili su saradnju zahvaljujući kojoj će Zrenjaninci ponovo moći da nazdravljaju pivom koje nosi ime našeg grada.

Generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, Vladimir Vava, rekao je da je srećan zbog činjenice da počinje projekat oživljavanja brenda Zrenjaninskog piva za koji smatra da ide mnogo dublje od same proizvodnje „tečnog zlata”.

– Od kada je Carlsberg došao u Srbiju imali smo dve važne stvari koje smo želeli da ostvarimo. Prvu, da proširimo naš portfolio piva, a drugu, da uložimo nešto i u mesnu zajednicu. Bez naših potrošača Carlsberg bi bio ništa, i gledajući ove dve stvari, prošle godine smo odlučili da postanemo vlasnici brenda Zrenjaninsko pivo. Želeći da vratimo ponos gradu koji ima drugi po značaju pivski festival u Srbiji, a nema svoje pivo, morali smo sve da ubrzamo kako bi se spremili za manifestaciju koja će biti održana 2019. godine. S obzirom na to, u martu, iz fabrike u Čelarevu izaći će prva flaša Zrenjaninskog piva – kazao je Vladimir Vava.

PerSu marketi

Vladimir Vava

Ovaj projekat ima i svoju društveno odgovornu dimenziju. S obzirom na činjenicu da Zrenjanin dugi niz godina nema sopstvenu pivaru, od prodaje Zrenjaninskog piva biće izdvojena sredstva za izgradnju kraft pivare, kojom će biti obnovljena tradicija grada. Od svake prodate flaše, dva dinara će biti poklonjena Gradu Zrenjaninu kako bi kako bi izgradnjom nove pivare mogao da nastavi sa proizvodnjom istorijskih, lokalnih pivskih brendova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić naglasio je da je nekadašnje Zrenjaninsko svetlo pivo bilo poznato ime i brend koji je prevazilazio lokalne okvire i koje je uvek asociralo ne samo na grad porekla, nego na nešto što je sinonim za kvalitet, proveren i atraktivan proizvod.

– Nema, verujem, ni jednog Zrenjaninca koji na pomen našeg nekadašnjeg piva i pivare Lazara Dunđerskog neće poželeti da bar deo te i takve tradicije bude prisutan u našem  gradu i danas. Naše napore, inicijative da se tako nešto ostvari, prepoznali su u kompaniji Carlsberg i evo nas na zajedničkom projektu, koji danas predstavljamo i koji će, siguran sam, zaživeti na obostrano zadovoljstvo. Benefit će biti i poklon pivara našem gradu od Carlsberga, kraft pivara koju ćemo instalirati u Ulici Vojvode Petra Bojovića gde se nalazila naša nekadašnja pivara – izjavio je Janjić.

Čedomir Janjić

Novo Zrenjaninsko pivo biće potpuno u skladu sa ukusom onih kojima je i namenjeno. Svi zainteresovani građani stariji od 18 godina, u periodu od 1. do 7. februara imaće priliku da na trgu ispred Gradske kuće učestvuju u testiranju tri različita recepta i glasanjem odaberu njegov novi ukus, ali i izgled nove etikete.

Zrenjaninsko pivo prodavaće se u povratnoj boci od 0,5l.

Pitali smo naše sugrađane i šta misle o ponuđenim ukusima, etiketama kao i o mogućem pokretanju mini fabrike.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh