I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninskim školama dodeljeno 11,5 miliona dinara za investiranje u oblasti obrazovanja

Potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i zamenik pokrajinskog sekretara Milan Kovačević uručili su danas, u prostorijama Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, ugovore o dodeljenim sredstvima po konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova.

Vrednost ovogodišnjeg konkursa je 91 milion dinara, a sredstva su dodeljena za 62 ustanove s teritorije AP Vojvodine. Sakalaš je rekao da se na konkurs odazvao veliki broj škola i ustanova ukupno njih 211 sa zahtevima koji su bili mnogo veći od planiranog iznosa i da su zato dati prioriteti. Sredstva su dodeljena za 40 osnovnih škola, 12 srednjih škola, 6 predškolskih ustanova i 4 doma učenika.
– To se prevashodno odnosilo na krucijalne stvari, kao što su mokri čvorovi u školama, sanacija krovova, ali i energetska efikasnost zgrada koja je takođe bitna za ceo nastavni proces.  Izuzetno nam je drago što su škole zainteresovane i što žele da unaprede svoje uslove rada, a mi smo tu da im pomognemo – rekao je on.

I Taxi Zrenjanin

Svečanom potpisivanju prisustvovao je i gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, koji je rekao da je za Grad Zrenjanin kao obrazovni centar ovog dela Vojvodine sa mrežom od 40 osnovnih i srednjih škola veoma bitna i značajna saradnja koja je ostvarena sa pokrajinskim i republičkim institucijama.

– Zahvaljujem se zrenjaninskim školama koje su bile aktivne i koje su na ovom konkursu dobile iznos od 11,5 miliona za unapređenje opštih uslova funkcionisanja u školama, zahvalnost i Pokrajinskom sekretarijatu, a naravno i podsećanje da je Grad Zrenjanin ove godine krenuo u ciklus obnavljanja i renoviranja. Tako smo u školi “Jovan Jovanović Zmaj” zamenili celokupnu stolariju u iznosu od preko 5 miliona dinara, ali smo i za Tehničku školu nabavili vozilo koje im je neophodno kao nastavno sredstvo. Uložili smo novac i u našu Ekonomsko – trgovinsku školu za obnavaljanje tri učionice, hodnika i kabineta, a ovde u školi “Nikola Tesla” zajedno sa Pokrajinom, zajedničkim sredstvima ćemo rešavati probleme koji se tiču fasade, odnosno uređenja škole – rekao je gradonačelnik Salapura.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Počinje sređivanje fasade EGŠ „Nikola Tesla“

Zahvaljujući dodeli ovih sredstava kreće se u sređivanje fasade i glavnog ulaza u EGŠ „Nikola Tesla“. –  Zrenjaninci znaju da već pet godina u našoj školi ne možemo da koristimo glavni ulaz i samim sređivanjem fasade neće  samo lepše izgedati škola, nego će to bitno uticati i na kvalitet boravka svih u školi – izjavila je dr Marija Servo direktorka ove škole.

EGŠ „Nikola Tesla“ trenutno pohađa 814 učenika. Konkursom su dobijena sredstva u iznosu od nešto više od 3,1 milion dinara, a  Grad Zrenjanin biće sufinansijer te se procenjuje da će prva faza radova, koštati oko 7,5 do 8 miliona dinara.

– Za sredstva koja će biti potrebna za naredne faze radova konkurisaćemo u narednom periodu, a nama je za sada bitno da krenemo sa ovom prvom fazom radova. Napomenula bih i da je zgrada škole pod zaštitom države – navela je direktorka Servo.

Na fasadi OŠ „Sonja Marinković“ zamena prozora

Ovim konkursom OŠ „Sonja Marinković“ dodeljena su sredstva u iznosu od 1,8 miliona dinara. – Sredstva će biti utrošena za investiciono održavanje zgrade – izjavila je direktorka Jelena Jenovai.

Konkretno predstoji zamena preostalih deset prozora. Prozori su specijalno izrađeni budući da je zgrada pod zaštitom države zato se i oni prave prema zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika. Sa spoljne strane ovi prozori su drveni, a aluminijumski sa unutrašnje.

– Nakon ove faze radova steći će se uslovi i za daljnju obnovu fasade koja je sada u lošem stanju – zaključila je Jenovai.

OŠ „Slavko Rodić“ Lazarevo predstoji sanacija mokrih čvorova

OŠ „Slavko Rodić“ iz Lazareva dodeljena su sredstva u iznosu od 3 miliona dinara. – Sredstva će biti uložena u sanaciju mokrih čvorova tj. učeničkih toaleta u prizemlju i na spratovima – izjavio je Siniša Stanić direktor ove škole.

Školama sa teritorije Grada Zrenjanina dodeljeno je 11,5 miliona dinara 

OŠ „SERVO MIHALJ“ – finansiranje tekućeg održavanja objekta sportske sale 860,000.00 – dinara

OŠ „SONJA MARINKOVIĆ“ – finansiranje investicionog održavanja 2. faza – zamena prozora 1,800,000.00 dinara

OŠ „SLAVKO RODIĆ“  – finansiranje tekućeg održavanja sanitarnih čvorova 2,990,000.00 dinara

SREDNJA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA –  finansiranje adaptacije dela školske zgrade -2 učionice se adaptiraju u sanitarni čvor – 2,928,000.00 dinara

ELEKTROTEHNIČKA I GRAĐEVINSKA ŠKOLA „NIKOLA TESLA“  – finansiranje tekućeg održavanja – sprovođenje mera tehničke zaštite na fasadi dela zgrade škole – 1. faza 3,119,000.00 dinara

OŠ „Moše Pijade“ u Debeljači pohađa 332 učenika

OŠ „Moše Pijade“ iz Debeljače koja redovno konkuriše na projektima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje ovog puta konkurisala je za sredstva za zamenu stolarije. U pitanju je treća faza projekta jer je tokom prethodne dve faze menjana veća gabaritna stolarija dok se u ovoj fazi zamenjuje stolarija po učionicama i kancelarijama.

– Ovim i sličnim potezima nastojimo da našim đacima kojih je trenutno 332 i pohađaju nastavu na srpskom i mađarskom jeziku,  obezbedimo bolje uslove i više mogućnosti tokom školovanja – izjavila je Kristina Vidrač direktorka ove škole.

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh