I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski ugostitelji spremni za otvaranje lokala

Restorani i kafići počeće da rade u ponedeljak u izmenjenim okolnostima koje pre svega podrazumevaju skraćeno radno vreme i ograničen broj gostiju. Zrenjaninski ugostitelji sa kojima smo razgovarali na ovu temu kažu da su spremni za nastavak rada u skladu sa onim merama koje je država propisala.

U zatvorenom prostoru na jednog gosta idu tri i po metra kvadratna i jedno sedeće mesto, dok na otvorenom treba da bude dva i po metra.

Većina gostiju u Zrenjaninu bila je naviknuta na plaćanje usluga u gotovini, a preporuka je da se u narednom periodu koriste platne kartice.

Za goste stoji preporuka da na ulazu u objekat dezinfikuju ruke sredstvom na bazi alkohola. Konobari treba da nose maske i rukavice, dok gosti ne moraju. Stav je da svako treba da bude odgovoran.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

-Svakako da smo za to da se treba pridržavati propisanih mera. Za samce i za dve osobe (koliko je maksimalni broj gostiju za stolom) neće biti problema, ali veća društva bi trebalo da se razdvoje. O tome su gosti svakako informisani-kaže za portal I Love Zrenjanin vlasnica ugostiteljskog objekta „Renesansa“, Natalija Palinkaš Dacin.

Restoran „Renesansa“ koji ima i baštu u strogom centru grada počeće da radi u ponedeljak. Radno vreme, dok traje policijski čas i dok država ne odluči drugačije, biće od 8 do 17 časova.

– Potrudili smo se da ispoštujemo sve preporuke nadležnih organa. Rasporedili smo stolove onako kako je traženo, obezbedili smo dezobarijeru, dezinfekciona sredstva, zaštitnu opremu za zaposlene. Gosti ne moraju imati maske i rukavice jer se smatra da dolaze na mesto gde se pije i jede te da je dovoljno da na ulazu prođu kroz dezobarijeru i da odmah po ulasku u restoran dezinfikuju ruke, kaže naša sagovornica komentarišući mere donete u cilju zdravstvene bezbednosti gostiju i zaposlenih.

S obzirom na kraće radno vreme i mere distance, kafići i restorani radiće daleko manjim kapacitetom nego ranije.

– Ako pored kafića gledamo i restoran u kome su sve ranije dogovorene proslave otkazane, radićemo sa 30 odsto kapaciteta u odnosu na period pre epidemije, kaže Natalija Palinkaš Dacin.

„BAŠTA MALA“ OTVARA SVOJA VRATA DO KRAJA NEDELJE

Restoran „Bašta mala“ u Ulici Kej 2. Oktobra počeće da radi do kraja naredne nedelje. Ovde kažu da je najbolji period za rad njihovog objekta propušten, s obzirom na to da najveći broj gostiju imaju upravo tokom proleća.

-Taj period je sada iza nas i moramo se organizovati najbolje što možemo da u periodu koji dolazi ispoštujemo sve obavezne mere i da postignemo takvu atmosferu da se gosti ne plaše da dođu. Napravili smo razmake između stolova, onako kako je traženo od nas i te mere distance primenjivaćemo i u zatvorenom delu objekta i u bašti. Nabavili smo i svu zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju, kaže vlasnica restorana „Bašta mala“ Marina Ljiljak.

Epidemija i vanredno stanje, kompletna situacija koja će imati snažan uticaj na svaku kariku u lancu potražnja-ponuda-pružanja usluge, odraziće se i na planove lokalnih ugostitelja.

– Činjenica je da ćemo neke planove morati da stopiramo, da ćemo i ponudu jela možda morati da smanjimo. Videćemo kakva će biti potražnja, pa ćemo u skladu sa tim donositi nove odluke. Jedna od njih bi mogla da bude i organizovanje dostave jela na kućne adrese, kaže Ljiljak.

„Bašta mala“ bi trebalo da bude otvorena do 8. maja i radiće u periodu od 8 do 17 časova.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh