I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Zrenjaninski taksisti otvoreno o novim kružnim raskrsnicama

Mesec dana nakon što je kružna raskrsnica kod „Avale“ puštena u saobraćaj, primećuje se da ima manje kolapsa i da se vozači navikavaju na nove momente u gradskom saobraćaju.

kruzna-raskrsnica

S obzirom na prirodu posla i vreme provedeno u saobraćaju, taksisti su najbolji svedoci onoga što se dešavalo u prvim danima od puštanja kružne raskrsnice u saobraćaj.

– U početku je bilo mnogo nepravilnosti i situacija u kojima je bilo očigledno nepoznavanje saobraćanja u kružnom toku. Nedavno je jedan vozač pri brzini od 50 kilometara na čas „uleteo“ upravo u raskrsnicu kod „Avale“ i udario jedno naše vozilo. Upamtićemo i slučaj kada je jedna žena iz pravca ulice Ive Lole Ribara, dakle iz desne trake, prešla u skroz suprotnu traku i počela da obilazi kružnu raskrsnicu sa desne strane kako bi nastavila u pravcu Bagljaša. Primetili smo da se mnogi uspaniče i iz tog straha i nepoznavanja pravila, počnu da prave greške, priča za I love Zrenjanin osnivač Udruženja „Halo taksi“ Igor Prvulov.

I Taxi Zrenjanin

Iskustva pedeset taksista tog udruženja koji svakodnevno izlaze u saobraćaj, pokazuju da su sve tri novoizgrađene raskrsnice u gradu donele rasterećenje na putevima. Oni kažu da je sada put iz pravca glavne pijace znatno rasterećen od gužvi koje su naročito bile izražene u pijačnim danima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Raskrsnica u Ulici Žarka Zrenjanina usporila je saobraćaj čime je automatski povećana bezbednost, pre svega pešaka.

– Tu je ranije bio prisutan veliki problem jer je ulica duga, vozači uhvate pravac pa je pešacima bilo teško da se uključe, i dolazilo je do saobraćajnih nezgoda. Kružna raskrsnica je to rešila, ali i dalje nije osvetljena što opet predstavlja problem, kaže Prvulov.

Nekoliko taksista sa kojima smo razgovarali dali su gotovo istovetni savet svima koji nisu sigurni u način kretanja u kružnom toku. Oni kažu da je najvažnije usporiti, dobro osmotriti situaciju u svim pravcima, proceniti kada se uključiti i – podsetiti se teorije o kretanju u kružnoj raskrsnici i prvenstvu prolaza.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh