I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski polumaraton u nedelju „zatvara“ nekoliko ulica za saobraćaj

Treći Zrenjaninski polumaraton biće održan nedelju, 7. oktobra, u 11 časova, kada startuje glavna trka. Prethodi joj trka učenika viših razreda osnovnih škola, u 10 časova, a biće organizovana i posebna “trka beba”, za naše najmlađe sugrađane, najavili su danas organizatori manifestacije na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući.

Tom prilikom istaknuto je i da će ovogodišnja polumaratonska trka sigurno biti najmasovnija do sada, jer se očekuje nastup više od 700 učesnika.


Događaj su najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, predstavnici organizatora Miroslav Molnar i Milan Delić, kao i promoterke, juniorske reprezentativke Srbije u košarci i odbojci, Sofija Olić i Rada Perović. Moderator, koji će ujedno biti i voditelj programa u nedelju, bio je Bogoljub Grujić.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika, Sime Salapure, iz godine u godinu primećuje napredak, i u pogledu masovnosti i u organizacionom smislu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

“Polumaratonska trka jedna je u nizu sportskih manifestacija koju organizujemo u gradu, međutim ona je po mnogo čemu specifična. Okuplja mnogo učesnika, održava se na velikoj teritoriji grada, na ulicama, međunarodnog je karaktera, uz programe za sve uzraste. Pozivam sve Zrenjanince da uzmu učešće, rezultat nije važan, bitno je da izađemo na trasu, ishodamo, istrčimo, makar onu trku zadovoljstva od 7 kilometara koju i sam trčim, i pokažemo zajedno da živimo aktivnim stilom života i bavimo se preko potrebnom fizičkom aktivnošću”, kazao je on i podsetio na nedavne manifestacije “Nacionalni dan pešačenja” i “Trku za srećnije detinjstvo”, kojima se takođe pokušava podići svest kod naših sugrađana o značaju bavljenja rekreacijom.

Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, nekada i sama istaknuta atletičarka, kazala je da je Sportski savez grada i ovoga puta uključen u organizaciju Zrenjaninskog polumaratona.

“Trka za decu obuhvatiće takmičare osnovnoškolskog uzrasta, posebno po uzrastu od petih do osmih razreda, a trčaće se od centralne apoteke do cilja ispred same bine, na Trgu slobode. Uveli smo ove godine i “Bebi trku”, u kojoj će bebe uzrasta do 18 meseci puzati po tepihu i svaka beba koja bude toga dana sa nama dobiće poseban poklon i zanimljiv broj. Ja bih pozvala sve Zrenjanince da u nedelju budu sa nama, bilo da učestvuju u trci, bilo da podrže i bodre učesnike na trasi polumaratona”, istakla je Đapić Atanacković.

Trasa trke identična je kao i prilikom prethodne dve godine održavanja, a ulice u kojima će saobraćaj u nedelju, 7. oktobra, privremeno biti obustavljen od 10 do 14 časova su sledeće:

Trg slobode, odakle kreće START, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog fronta, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, pa preko Zmaj Jovine, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je i CILJ.

Start polumaratona i trke zadovoljstva je u 11 časova sa Trga slobode. Trka zadovoljstva je u dužini od 7,04 km, odnosno jedan krug u pomenutim ulicama, dok će polumaratonci istrčati tri kruga, odnosno tačno 21,120 km.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh